Ontdek wat jouw snack attack je probeert te vertellen

Wist je dat mijnwerkers vroeger een kanarie mee de mijnen in namen? Als de kanarie bewusteloos werd of stierf, was dat een teken dat er iets ernstig mis was in de mijn. Een signaal voor de mijnwerkers om onmiddellijk de mijn te verlaten.

Je kunt jouw eetbuien en snack attacks zien als de waarschuwende kanarie. Ze fungeren als een signaal dat er ergens bij jou een disbalans is.

Door op deze manier naar je eetbuien te kijken, werpen ze opeens een heel ander licht op je situatie. Ze zijn niet meer het probleem, maar eerder een symptoom.

Pas als je de oorzaak weet, kun je gericht werken aan een oplossing, in plaats van lukraak dingen te proberen en aan symptoombestrijding te doen. Hierdoor krijg je niet alleen grip op je snack attacks en eetbuien, maar val je ook veel gemakkelijker af.

Helaas geeft jouw eetbui niet exact aan waar de disbalans zich bevindt. Gelukkig kunnen we 5 hoofdcategorieën onderscheiden die je kunnen helpen dit op te sporen.

Je eetbui is een signaal dat:

  1. Je voedingspatroon uit balans is. Misschien eet je te weinig of maak je verkeerde keuzes.
  2. Er een hormonale schommeling plaatsvindt.
  3. Je mindset onbewust de verkeerde focus heeft.
  4. Je vervalt in gewoontegedrag. We hebben tenslotte allemaal blinde vlekken.
  5. Je bepaalde emoties niet kunt duiden of niet wilt voelen. Met eten probeer je deze gevoelens weg te drukken of te verzachten.

Vaak spelen er onbewust meerdere van deze oorzaken tegelijk een rol.

Met mijn programma ‘Grip op emotie-eten én je gewicht’ ontdekken we samen de oorzaken van jouw eetbuien en pakken we ze gericht aan.

Hierdoor herwin je niet alleen de controle over je eetgedrag, maar val je ook gemakkelijker af en blijf je op lange termijn beter op gewicht.

Wil jij dat ook? Meld je nu aan, we starten aanstaande maandag.

En als je liever 1-op-1 begeleiding wilt, overweeg dan de trajecten ‘Grip op je eetgedrag’ en ‘Shine!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *