Afvallen zonder discipline?

Een tijdje geleden ging ik met de hele familie naar Burgers’ Zoo. Bij binnenkomst word je daar door een vrolijke groep pinguïns begroet. Helaas gaat dat gepaard met de bijbehorende geuren die deze beestjes produceren. 💩🤢

Als je al trek hebt in iets lekkers, verdwijnt je eetlust meteen. Dat is dan weer goed voor de lijn, maar dat terzijde. Deze gezellige beestjes hebben daar overigens schijt aan 😉

En dat brengt me op het volgende. De uitspraak ‘Schijt eraan!’ hoor ik in mijn praktijk regelmatig als ik doorvraag wanneer iemand mij vertelt dat ze te veel heeft gesnackt.

Waarschijnlijk herken je het wel: je begint ’s ochtends vol goede moed met je dieet, in de middag wordt het al wat lastiger, en ’s avonds denk je ‘Schijt eraan!’ en geef je toe aan dat stuk chocolade, die zak chips of dat glas wijn. Vervolgens baal je enorm van jezelf en begin je te twijfelen of het ooit gaat lukken om je streefgewicht te behalen en te behouden.

Voor je het weet, concludeer je dat je gewoon te weinig doorzettingsvermogen of discipline hebt. En dat klopt dus niet! De kans is groot dat je juist te veel discipline hebt en dat deze je daarom in de weg staat.

Als je wilt afvallen en je jezelf van alles ontzegt en verbiedt, is dat een trigger voor je innerlijke rebel om wakker te worden en eens flink tegen te stribbelen: schijt eraan, ik neem die chips lekker toch! Vervolgens baal je van jezelf en vraag je je af waarom het weer niet is gelukt.

Dit komt dus door die dieetregels die je met al je discipline een hele tijd weet op te volgen.

Wist je dat er ook een manier is om af te vallen, zonder veel discipline en dat deze manier ook nog eens veel fijner en doeltreffender is?

Maar niemand vertelt je dit.

Daarom heb ik het programma “Grip op emotie-eten én je gewicht” ontwikkeld. In dit programma leer ik je op een andere manier naar eten en jezelf kijken, waardoor je zonder al die dieetregels regie krijgt over je eetgedrag én je gewicht.

Hierdoor zit je niet alleen veel lekkerder in je vel, maar houd je het ook vol.

Wil jij dat ook?
Schrijf je dan nu in, want we starten aanstaande maandag al.

Liever 1-op-1 begeleiding? Dan zijn de trajecten “Grip op je eetgedrag” en “Shine!” mogelijk iets voor jou.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *