Ribollita is een Italiaanse soep die lijkt op minestronesoep, echter is de pasta in deze soep vervangen door bonen.
Aantal porties: 6
Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. garen.
Koolhydraten per portie: 14,7
Kcal per portie: 168
Eiwitten per portie: 5,2 gram
Vezels per portie: 4,8 gram
Geschikt vanaf fase: 2C
Benodigdheden:
4 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 wortels, in plakjes
4 teentjes knoflook, geperst
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 venkelknol in plakjes
2 grote courgettes, in dunne plakjes
400 gram tomatenblokjes uit blik
4 el pesto
9 dl groentebouillon
400 gram witte bonen, uitgelekt
Zout en grof gemalen peper
450 gram verse spinazie
Bereidingswijze:
Verhit 3 el olie in een pan. Voeg vervolgens de uien, wortels, knoflook, selderij en venkel toe en bak alles c.a. 10 min. Voeg de courgettes toe en roerbak nog 2 min.
Roerbak de tomatenblokjes, pesto, bouillon en bonen erdoor en breng aan de kook. Draai het vuur laag, dek de pan af en laat de groenten 25-30 min pruttelen tot ze gaar zijn. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de spinazie 2 min. tot spinazie is geslonken. Schep de spinazie in 6 soepkommen en schep de soep over de spinazie. Strooi vervolgens nog een beetje zwarte peper over de soep.
Eet smakelijk!
P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!
Dit recept is gebaseerd op een recept uit het boek Minibijbel koolhydraatarme gerechten van Elaine Gardner.