Vegetarische groentemoussaka

Dit keer een koolhydraatarm én vegetarisch gerecht.

Aantal porties: 8
Bereidingstijd: 40 min. +35 min. oventijd

Koolhydraten per portie: 18.2 gram
Kcal per portie: 333
Eiwitten per portie:
16.3 gram
Vezels per portie:
3.8 gram
Geschikt vanaf fase:
2C

Benodigdheden:
2 rode paprika’s in stukjes

2 gele paprika’s in stukjes
2 aubergines in stukken
3 courgettes, in plakjes
3 el olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst
400 gram tomatenblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
3 el fijngehakte verse basilicum
1 el balsamicoazijn
zout en gemalen zwarte peper

Voor de saus
25 gram boter
25 gram bloem
3 dl melk
¼ theelepel nootmuskaat
250 gram ricotta
3 eieren, losgeklopt
25 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg de paprika’s, aubergines courgettes in een grote braadslee. Strooi er een royale hoeveelheid peper en een beetje zout over.

Meng de olie en de knoflook en schenk het mengsel over de groenten. Schud de braadslee, zodat alle groenten worden bedekt met olie.

Rooster de groenten in 15-20 min. tot ze licht geblakerd zijn; schep ze tussendoor een keer om. Neem vervolgens de braadslee uit de oven en zet apart. Verlaag de oventemperatuur tot 200 graden.

Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, basilicum en de azijn in een grote pan en verhit dit tot het kookpunt. Draai het vuur laag en laat de saus onafgedekt onder af en toe roeren in 10-15 min. indikken. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de groenten toe aan de tomatensaus. Meng ze goed. Schep het geheel in een ovenschaal.

Smelt de boter in een grote pan op laag vuur. Meng de bloem erdoor en verhit 1 min. Schenk al roerend de melk erbij en klop met een garde tot alles goed is gemengd. Voeg de nootmuskaat toe en roer op laag vuur en laat afkoelen.

Meng de ricotta en eieren door de saus. Breng op smaak met peper een zout.

Strijk het oppervlak van de groenten en tomatensaus glad met de bolle kant van een lepel. Schep de saus op de groenten en strooi er Parmezaanse kaas over. Bak 30-35 min in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

Eet smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het boek Minibijbel koolhydraatarme gerechten van Elaine Gardner.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *