Provençaalse ratatouille

Proef de Provence met dit kruidige koolhydraatarme recept voor Provençaalse ratatouille.

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 20 min.

Koolhydraten per portie: 8.5 gram
Kcal per portie: 367
Eiwitten per portie:
29,1 gram

Vet per portie: 23.6 gram

Geschikt vanaf fase: 1 van het Super Shape afslankprogramma

Benodigdheden:
120 g hamlappen in stukjes gesneden en drooggedept

50 g aubergine in stukjes
50 g courgette in stukjes
1 tomaat in stukjes
1 el ui gesnipperd
1 tl tomatenpuree
0.5 teen knoflook in stukjes
2 el olie
1 tl tijm
0.5 tl gedroogde oregano
0.5 kopje tuinkruiden bouillon
zout en peper

Bereidingswijze:
Bestrooi de hamlappen met peper. Verhit 1 el olie in een pan en bak de blokjes vlees op hoog vuur in circa 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.

Verhit weer 1 el olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, aubergine, courgette, tomaat, vlees, tijm en de oregano toe en bak nog circa 5 minuten mee.

Zet het vuur laag en stoof de ratatouille circa 12 minuten. Voeg als de ratatouille te droog wordt een scheutje tuinkruiden bouillon toe. Breng op smaak met peper.

Eet smakelijk!

P.S. We zijn erg benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *