Proef de Provence met dit kruidige koolhydraatarme recept voor Provençaalse ratatouille.
Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 20 min.
Koolhydraten per portie: 8.5 gram
Kcal per portie: 367
Eiwitten per portie: 29,1 gram
Vet per portie: 23.6 gram
Geschikt vanaf fase: 1 van het Super Shape afslankprogramma
Benodigdheden:
120 g hamlappen in stukjes gesneden en drooggedept
50 g aubergine in stukjes
50 g courgette in stukjes
1 tomaat in stukjes
1 el ui gesnipperd
1 tl tomatenpuree
0.5 teen knoflook in stukjes
2 el olie
1 tl tijm
0.5 tl gedroogde oregano
0.5 kopje tuinkruiden bouillon
zout en peper
Bereidingswijze:
Bestrooi de hamlappen met peper. Verhit 1 el olie in een pan en bak de blokjes vlees op hoog vuur in circa 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
Verhit weer 1 el olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, aubergine, courgette, tomaat, vlees, tijm en de oregano toe en bak nog circa 5 minuten mee.
Zet het vuur laag en stoof de ratatouille circa 12 minuten. Voeg als de ratatouille te droog wordt een scheutje tuinkruiden bouillon toe. Breng op smaak met peper.
Eet smakelijk!
P.S. We zijn erg benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!