Kip – samba salade

Een lekker pittige salade voor op brood. Snel gemaakt!

Aantal porties: 4 porties
Bereidingstijd: 15 minuten

Koolhydraten per portie: 1,2 gram
Kcal per portie: 85 kcal       
Eiwitten per portie:
12,3 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
200 gram kipfilet, in stukjes
2 el Griekse yoghurt, 0%
1 tl zoetstof, poeder
2 tl paprikapoeder
1 el vers citroensap
1 1/2 tl tomatenpuree
1/2 teentje knoflook, geperst
1/2 rode peper, zonder zaadlijst, zeer fijn gehakt
1 el olijfolie
peper en zout

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Meng de kip met de rest van de ingrediënten in een kommetje. Breng eventueel extra op smaak met wat peper en zout. 

Lekker met schijfjes tomaat, groene paprika of sla. 

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *