Deze week sta ik met een interview in het blad Flair. Ik werd geïnterviewd over ons boodschappen ritueel.
De journalist vroeg me hoe het ons iedere keer weer lukte om iets gezonds op tafel te zetten, ondanks alle dieetwensen binnen ons gezin (koolhydraatarm en lactosevrij) en onze drukke levens.
Een hele goede vraag, want hier zie ik het in mijn praktijk vaak mis gaan bij het afvallen en op gewicht blijven.
Afvallen en op gewicht blijven, vraagt om het reserveren van tijd om je slim voor te bereiden op wat je wil gaan eten. Door de drukte schiet het er vaak bij in om iets gezonds op tafel te zetten.
Als je dat niet doet (en wie herkent dat niet) dan kom je na een drukke dag thuis en heb je niets in huis om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.
Ach, een keer iets ongezonds afhalen of een kant en klaar pizza in de oven schuiven moet kunnen, toch?
En voor je het weet gebeurt dit vaker dan goed voor je is.
Dat is zonde, want dit kun je heel gemakkelijk voorkomen.
Mijn antwoord op de vraag was dan ook: Hoe beter de voorbereiding, hoe beter je eet.
Zonder goede planning en voorbereiding is je voornemen om af te vallen of op gewicht te blijven gedoemd om te mislukken.
Het klinkt zo simpel, maar toch schiet het er heel vaak bij in. Plannen wordt heel vaak als gedoe gezien of zelfs onderschat.
Ik zou je daarom willen uitdagen om je eigen boodschappen ritueel eens onder de loep te nemen. Helpt het jou bij het afvallen en op gewicht blijven? Zo niet, wat kun je eraan veranderen?
Het interview was te kort om je al mijn tips te geven, maar in mijn boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ geef ik nog veel meer tips over hoe je meer grip krijgt op je eetgedrag en je weer lekker in je vel kunt zitten.
Ja, ik bestel dit boek