Voor je vakantie nog een paar kilo afvallen? Laat je niet verleiden door deze 3 dieet valkuilen

Wil je lekker in je vel zitten en dit jaar wél vol zelfvertrouwen in je bikini passen? En zou je daarom nog een paar kilo willen afvallen? Laat je dan niet verleiden tot de deze 3 dingen.

1. Vooruit, nog één afleveringetje

Het is o zo verleidelijk om voor het slapen gaan nog één aflevering van je favoriete serie te kijken. Maar wil je op je lijn letten, dan kun je dat beter niet doen. Want voor je het weet blijft het niet bij één aflevering, maar zit je tot diep in de nacht aan de buis gekluisterd.

Door te weinig slaap raakt je hormoonhuishouding uit balans en krijg je veel sneller lekkere trek. Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen met slaapgebrek de volgende dag gemiddeld 385 kcal meer eten dan mensen die wel voldoende hebben geslapen. Dat komt overeen met ongeveer 4,5 boterham! Je bent dus veel beter in staat om verleidingen te weerstaan wanneer je uitgeslapen bent.

Als je in lichte mate maar wel chronisch slaaptekort hebt, ben je gevoeliger voor lekkere trek en verleidingen, wat het afvallen veel moeilijker maakt.

Hoeveel slaap je precies nodig hebt verschilt per persoon, gemiddeld is dat 7-8 uur.

2. Jezelf vergelijken met anderen tijdens het afvallen

Zeker op social media is het zeer verleidelijk om jezelf te vergelijken met al die mooie strakke dames. Maar niets is slechter voor je zelfvertrouwen dan dat. Vaak vergeten we hoeveel make-up en filters er gebruikt zijn. En vergeet vooral ook niet de tijd die erin gestoken is om de juiste foto in de juiste pose te nemen, met het juiste licht. Denk jij dat dit soort accounts je juist motiveren om je streefgewicht te behalen en jezelf beter te voelen? Niets is minder waar!

Betrap jij jezelf hier op? Ontvolg dan vandaag nog al deze accounts. Ik beloof je dat het een enorme opluchting zal zijn.

3. Jezelf uithongeren

Als je besloten hebt om actie te ondernemen en te starten met afvallen wil je het liefst zo snel mogelijk resultaat zien. Daarom grijpen we massaal naar een crashdieet. Met als gevolg enorm veel honger en de zoveelste mislukte, ongezonde lijnpoging.

Voor je vakantie een paar kilo afvallen. Wat kun je wel doen?

 1. Eet op minimaal 5 momenten per dag.
  Zorg voor ritme in je eetpatroon, dus eet op 5 tot 6 eetmomenten per dag afhankelijk van je gewicht.
 2. Organiseer en plan de eetmomenten.
  Bereid je goed voor op moeilijke momenten, zoals feestjes, etentjes en momenten waarop je weinig tijd hebt om te koken.
 3. Organiseer en plan de boodschappen.
  Maak een weekplanning en doe boodschappen met een boodschappenlijstje.
 4. Meten is weten.
  Kijk niet alleen naar je gewicht, maar meet bijvoorbeeld ook je tailleomvang en houd een eetdagboek bij op papier of in een app.
 5. Geef je zelf positieve aandacht.
  Focus je op de dingen die goed gaan om jezelf gemotiveerd te houden en niet op de dingen die wat minder goed gaan.
 6. Eet gezonde opvullers.
  Eet ook bij je lunch groenten voor extra vulling. Tips om meer groenten te eten vind je hier.
 7. Let op de look & feel van je maaltijd.
  Kleed je eten leuk aan, maak er een feestje van.
 8. Vraag om hulp.
  Overwin je schaamte/angst of een andere zinloze negatieve overweging om anderen niet om hulp te vragen. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen. Dit vergroot je de kans op succes ook nog eens enorm.

Ook samen aan de slag?

Neem contact met me op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!