Courgetti met zalm en avocadopesto

Dit koolhydraatarme recept is een echte aanrader voor pasta liefhebbers. In een handomdraai zet je deze spaghetti van courgette op tafel.

Aantal porties:  1
Bereidingstijd:  15 minuten

Koolhydraten per portie:            8.3 gram
Kcal per portie:                              575 kcal
Eiwitten per portie:                      34 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
150-200 g zalmfilet
100 g courgette
½ avocado
½ teentje knoflook, geperst
1 el vers citroensap
5 basilicumblaadjes
½ el olijfolie
½ el kokosolie
Peper en zout

Bereidingswijze:
Vul de waterkoker zo vol mogelijk en zet deze aan. Verhit de kokosolie in een grote pan en bak de zalm­ let circa 5-8 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Doe de avocado, kno‑ ook, olijfolie, basilicum, citroensap en peper en zout in de keukenmachine. Laat draaien tot er een smeuïge pasta ontstaat. Maak met behulp van de spiraalsnijder courgetti van de courgette. Doe de courgetti in een vergiet en giet het kokende water eroverheen. Verdeel de courgetti en de zalm over een bord en serveer met de avocadopesto.

Eet smakelijk!

Tip: vanaf fase 2B ook lekker met (geroosterde) tomaatjes en pijnboompitten.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *