Moussaka

Traditioneel Grieks recept met aubergine, tomaat en gehakt. Heel eenvoudig aan te passen tot een koolhydraatarme variant!

Aantal porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd

Koolhydraten per portie: 14.6 gram  
Kcal per portie: 287 kcal
Eiwitten per portie: 28.5 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
1 bloemkool, in roosjes
2 aubergines, in plakken
1 ui, gesnipperd
300 gram tartaar (of vegetarisch gehakt + 5.5 gram koolhydraten geschikt voor fase 2)
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 el roomkaas light
2 el olijfolie
1 tl kaneel
1 el oregano
1 teentje knoflook
peper en zout

Bereidingswijze:

Fruit de knoflook en ui in een pan met 1 el olijfolie. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul en kruid met de oregano, kaneel, peper en zout. Voeg de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe en laat ongeveer 20-30 minuten sudderen.

Zout de aubergineplakken en besprenkel met wat olijfolie. Gril de plakjes in de oven of een grilpan.
Breng water aan de kook en kook de bloemkoolroosjes gaar. Giet deze af en stamp met een pureestamper (of met een staafmixer) samen met 1 el roomkaas light tot een gladde puree.

Bouw de moussaka als volgt op:

Laagje gehakt-tomaat mengsel
Laagje aubergineplakjes
Laagje gehakt-tomaat mengsel
Laagje aubergineplakjes
bloemkoolpuree
Evt. nog wat geraspte Parmezaanse kaas

Plaats de moussaka in een oven van 180 graden voor ongeveer 20 minuten

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *