Zo houd jij jezelf gemotiveerd tijdens het afvallen

Afvallen gaat vaak met ups & downs. Het ene moment is gemakkelijker dan het andere moment. Vooral als het even niet zo lekker is gegaan, kan het moeilijk zijn om jezelf te motiveren om toch door te zetten. Hiervoor gebruik ik vele tips & trics tijdens het coachen van mijn cliënten die willen afvallen. In deze blog deel ik een aantal van deze tips met je.

1. Gebruik positieve motivatie i.p.v. negatieve

Motiveer jij je ook door te benadrukken wat je juist niet wilt of wat niet goed is aan jezelf? Bijvoorbeeld; ik pas niet meer in mijn kleding, mijn bovenbenen zijn te dik of mijn buik zit in de weg bij het sporten. Door de focussen op wat niet goed is, zorg je voor negatieve energie. Focus liever op wat je wilt bereiken. Bijvoorbeeld; ik wil me weer fit en energiek voelen, ik wil weer lekker in mijn vel zitten of ik wil weer zelfverzekerd in de spiegel kunnen kijken. Hierdoor ervaar je positieve energie die je juist helpt om je doel te bereiken.

2. Kijk hoever je al gekomen bent in plaats van hoe ver je nog hebt te gaan

Ken je dat gevoel tijdens het afvallen wanneer jij je realiseert dat je nog een hele weg hebt te gaan? Vaak vergeet je op zo’n moment om te kijken hoe ver je al gekomen bent. Daarom maak ik in mijn praktijk voor, tijdens en na foto’s. Zelf kun je dat natuurlijk ook doen. Door af en toe een foto te maken van jezelf en deze te vergelijken met de foto van toen je begon kun vaak pas echt zien wat je al bereikt hebt. Ook andere resultaten zijn leuk om bij te houden. Bijvoorbeeld hoe fit jij je voelt. Als je normaal gesproken al na 2 trappen buiten adem bent en dat nu 4 trappen zijn, Halve kg vetheb jij je conditie toch al verdubbeld. Sommige cliënten van mij zijn na een week hun best gedaan te hebben met lijnen  “slechts” een halve kilo afgevallen. Ze zijn enorm teleurgesteld, maar dat is niet terecht. Ik laat ze dan deze replica zien van een halve kilo vet. Dat is enorm veel en zij zijn er toch maar in geslaagd om in een weekje deze halve kg kwijt te raken. Dat is knap.

3. Kijk wat er wel goed gaat

Focus je niet alleen op wat er niet goed gaat, maar kijk vooral ook naar wat er wel goed gaat.
Ken je deze gedachte; “het maakt toch niets meer uit, want ik ben toch al de fout ingegaan.” Vaak eten we juist meer, nadat we dit soort gedachten hebben. Meestal valt de eerdere “uitspatting” in het niet bij wat er volgt. Focus je daarom liever op wat er die dag wel goed is gegaan, op deze manier voorkom je dat je door gaat eten.

4. Beeld je in hoe jij je voelt als je jouw doel behaald hebt

Door haarscherp voor de geest te halen hoe jij je voelt als je jouw doel behaald hebt, zul jij je nu al een stuk fitter, energieker en zelfverzekerder gaan voelen. Hierdoor is het gemakkelijker om moeilijke momenten door te komen.

5. Doe het niet alleen!

Wij vrouwen zijn geneigd om alles alleen te willen doen. Maar dat is helemaal niet nodig. Door hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een coach vergroot je de kans op succes enorm. Een coach helpt je door de moeilijke momenten heen en is je stok achter de deur, zodat jij het beste uit je zelf kunt halen.

Kun jij een extra stok achter de deur gebruiken bij het behalen van je streefgewicht?
Maak dan nu een afspraak voor een gratis intakegesprek

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *