Kip tandoori salade

Deze maaltijdsalade is bij ons favoriet! Net weer wat anders dan anders en dankzij de kruiden en specerijen heel smaakvol. Al geschikt vanaf fase 1A! Een salade serveren bij het diner kan natuurlijk ook, kook er dan eventueel nog wat (zilvervlies)rijst bij voor de rest van het gezin.

Portie: voor 1 persoon
Bereidingstijd: 1 uur marineren, 20 minuten bereiden

Koolhydraten per portie:           9,7 gram
Kcal per portie:                               273 kcal
Eiwitten per portie:                      28,3 gram
Geschikt vanaf fase:                     1A

Benodigdheden:
– 100 g kipfilet in stukjes
– 2 el Griekse yoghurt 0% vet
– 50 g gemengde sla
– ¼ komkommer in stukjes
– 50 g bleekselderij in halve maantjes
– 4 kerstomaatjes, gehalveerd
– ½ teentje knoflook, fijngehakt
– ¼ ui, gesnipperd
– 1 el olijfolie
– 1,5 tl paprikapoeder
– ½ tl kerriepoeder
– ½ tl gemalen koriander
– ½ tl komijn
– Snufje chili flakes
– Snufje kaneel
– Snufje kruidnagelpoeder
– 1 tl vers citroensap
– Zout 

Bereidingswijze:
Doe de stukjes kipfilet in een kom en voeg de knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, koriander, komijn, chili flakes, kaneel, kruidnagelpoeder en het citroensap toe. Schep dit goed door elkaar. Voeg daarna een halve eetlepel olijfolie, één eetlepel Griekse yoghurt en wat zout toe. Meng goed door elkaar en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze gaar. Verdeel de sla, komkommer, tomaatjes en bleekselderij over een bord. Verdeel vervolgens de kipfilet over de salade en maak af met een eetlepel Griekse yoghurt.

Eet smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *