Asperges met gerookte zalm

Asperges en gerookte zalm zijn een gouden combinatie. Het witte goud is er vanaf april en vanaf dat moment liggen de winkels er ook mee vol. Samen met gerookte zalm heb je een heerlijk gerechtje voor in de lente – en zomermaanden.

Aantal porties: 4 porties
Bereidingstijd: 30 minuten

Koolhydraten per portie: 5,4 gram
Kcal per portie: 245 kcal
Eiwitten per portie: 23,2 gram
Vezels per portie: 2,4 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
500 gram asperges
400 gram gerookte zalm
2 el kappertjes  
peper en zout
klontje roomboter
2 el citroensap  

Bereidingswijze:
Maak de asperges schoon. Snij het onderste deel van de asperges en schil de asperges met een dunschiller (schil het kopje niet mee). Kook de asperges in ruim water en laat 10 minuten nagaren in het water.
Smelt intussen het klontje boter en breng op smaak met peper en zout en citroensap.
Giet de asperges af en serveer met de gerookte zalm, kappertjes en de boter.

Eet smakelijk!

Tip: Lekker met een groene salade.

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor asperges met gerookte zalm vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *