Zou jij mij willen helpen?

Hoe vaak vraag jij iemand om hulp?

Of vind jij ook dat je alles zelf moet kunnen en dat om hulp vragen een teken van zwakte is? Ik hoor het regelmatig van de vrouwen die ik in mijn praktijk begeleid met afvallen en op gewicht blijven. Ze willen niemand lastig vallen met hun dieet. Ze willen eerst zelf kijken of het wel lukt voordat ze iemand vertellen over hun dieet, want stel je voor dat het afvallen (weer) mislukt. Dan voel jij je een loser en daarmee nog slechter. Er zijn ook vrouwen die vinden dat ze het zelf moeten kunnen, zonder de hulp van anderen.

Ik moet toegeven, ik heb er ook een handje van. Het liefst doe ik alles gewoon lekker zelf. Maar als ik heel eerlijk ben zijn bepaalde dingen gewoon veel gemakkelijker als je er hulp bij krijgt. Zo ben ik al voor de Kerst met mijn goede voornemen begonnen om tot carnaval geen alcohol te drinken. Geen gemakkelijk voornemen met de kerstdagen, Oud en Nieuw en mijn verjaardag voor de boeg. Had ik geen hulp gevraagd, dan weet ik bijna zeker dat ik nog voor het nieuwe jaar al weer een wijntje gedronken had. Niet alleen het uitspreken van je goede voornemen vergroot de kans op succes, maar ook het vragen om hulp hierbij vergoot je kans op succes enorm. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn man gevraagd om wanneer hij een glas wijn voor zichzelf inschenkt niet aan mij te vragen of ik er ook een wil en heb ik voor Oud en Nieuw een vriendin geappt of ze me wilde helpen om tijdens de jaarwisseling niets te drinken. En dat is me erg goed bevallen.

Daarom zou ik ook jou om hulp willen vragen. Ik ben namelijk opzoek naar een leuke slogan voor op ons carnavalsembleem. Mocht je een leuke slogan weten, laat het ons dan weten door een reactie te plaatsen onder dit Facebook bericht. Je maakt dan ook nog eens kans op een slowcooker t.w.v. €70,-
(Meedoen kan tot en met 22 januari 2019)

Slowcooker winactie

En nu over naar jou. Op welke gebieden in jouw leven zou jij wel eens wat vaker om hulp kunnen vragen? Als je zin hebt om ’t met ons te delen doe dat dan in het reactieveldje onderaan de pagina.

PS Kun je wel wat hulp gebruiken bij het afvallen? Wij kunnen je helpen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!