Witlofschotel met zalm en roomkaas

Witlof met ham en kaas kennen we allemaal. Maar wist je dat de combinatie met zalm ook heerlijk is! Deze ovenschotel heb je in een handomdraai op tafel staan en is heerlijk en koolhydraatarm.

Aantal porties: 2 porties
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd

Koolhydraten per portie:     6,1 gram
Kcal per portie:                    
286 kcal
Eiwitten per portie:             
29,3 gram
Vezels per portie:                
2,4 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
4-5 struikjes witlof
4 el roomkaas kruiden, light
2 el water
1 el verse of gedroogde dille
200 gram gerookte zalm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de achterkant van de witlof en halveer ze in de lengte. Kook de witlof ongeveer 8-10 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken in een vergiet.
Roer de roomkaas los samen met 2 eetlepels water en de dille.
Leg de stronkjes in de ovenschaal en leg op ieder stronkje een plakje zalm. Smeer het roomkaas mengsel over de schotel en bak in 10-15 minuten in de oven.

Eet smakelijk

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

2 antwoorden op “Witlofschotel met zalm en roomkaas”

  1. Heel simpel, maar zeer favoriet recept! Erg lekker en zo gemaakt!
    De rest van ons gezin wil altijd mee eten als ik dit maak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *