Witlof met tomatensaus

Witlof kennen we vooral met ham en kaas uit de oven of rauw in een salade. Maar deze variant met tomatensaus is ook onwijs lekker! Je kunt het combineren met koolraaptagliatelle. 

Aantal porties: 2 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Koolhydraten per portie:     6,8 gram
Kcal per portie:                      326 kcal
Eiwitten per portie:              27,3 gram
Vezels per portie:                  4,6 gram
Geschikt vanaf fase: 2A

Benodigdheden:
400 gram witlof
4 flinke eetlepels tomatensaus*
100 gram flinterdunne kipfilet
1/2 bol mozzarella
100 gram koolraaptagliatelle
handje verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de witlof doormidden en verwijder het hart. Kook de witlof voor ongeveer 10 minuten in ruim water. Giet af en leg in een ovenschaal.
Voeg de basilicum toe aan de tomatensaus en doe deze over de witlof in de ovenschaal. Beleg de stronkjes met kipfilet en plakjes van de mozzarella.

Plaats ongeveer 10 minuten in de oven.
kook intussen de koolraaptagliatelle.
Serveer de witlof met de pasta.

Eet smakelijk!

Tip: je kunt het gerecht ook serveren met de PowerSlim penne of fusili. Gebruik dan 40 gram kipfilet. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!