Een lekkere koolhydraatarme soep met een heerlijk frisse smaak! Venkel is goed verkrijgbaar in de lente en zomer en daarom een heerlijk licht, koolhydraatarm bijgerecht!
Aantal porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Energie: 168 kcal
Koolhydraten: 4,2 gram
Eiwitten: 9 gram
Vezels: 3,1 gram
Geschikt vanaf fase: 1A
Benodigdheden:
2 venkelknollen
1 ui, gesnipperd
25 gram roomboter
500 ml groentebouillon
4 el roomkaas, light
100 gram gerookte zalm, in reepjes
verse dille, gehakt
Bereidingswijze:
Snij de onderkant van de venkel en snij de venkel in dunne plakken.
Fruit de ui in de roomboter tot deze glazig is. Voeg de venkel toe en bak even mee tot deze wat zachter is. Voeg dan de bouillon toe en laat op een laag vuur ongeveer 10 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer en meng de roomkaas light erdoor. Breng op smaak met peper. Voeg dan de zalmreepjes en dille toe.
Eet smakelijk!
Let op: Dit is een bijgerecht. Voor een volledige maaltijd kun je er PowerSlim broodproduct met beleg bij nemen.