Steaksalade

Een salade is een lekkere manier om veel groenten binnen te krijgen en een makkelijke, snelle maaltijd binnen een koolhydraatarm eetpatroon. Maar wil je eens variëren met je salade maak dan deze steaksalade met biefstuk.

Aantal porties: 1 portie
Bereidingstijd: 20 minuten

Koolhydraten per portie:            6,8 gram
Kcal per portie:                                  398 kcal
Eiwitten per portie:      
                35,3 gram
Vezels per portie:                         
  2,8  gram


Geschikt vanaf fase
:  1A

Benodigdheden:
120-150g biefstuk van 1-1,5 cm dik
50g little gem sla, in reepjes
50g tomaat, in stukjes
25g radijsjes, in stukjes
50g bleekselderij, in stukjes
¼ rode ui, in ringen
5 groene olijven, gehalveerd
3 tl verse geitenkaas
1 el roomboter
Verse peterselie
Peper en zout

Dressing
1 el citroensap
1 el olijfolie
1 tl tomatenpuree
1 tl worcestersaus
1 tl Italiaanse kruiden
Paar druppels zoetstof
Optioneel: 1 tl tabasco

Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en zet even apart. Bestrooi de biefstuk met peper en zout. Verhit de roomboter in de pan en bak de biefstuk op een vrij hoog vuur circa 1 minuut aan elke kant. Schep tijdens het bakken steeds de boter over de biefstuk. Haal de biefstuk uit de pan en laat het vlees een paar minuten rusten. Snijd dan de biefstuk in diagonale repen. Verdeel ondertussen de sla, tomaat, radijsjes, bleekselderij, rode ui en de olijven over een bord.

Leg de reepjes biefstuk erbovenop en maak af met de geitenkaas. Besprenkel met de dressing en garneer met de verse peterselie.

Eet smakelijk! 

Tip: is jouw biefstuk dikker dan 1,5cm? Houd er dan rekening mee dat je hem wat langer bakt. Of leg de biefstuk tussen twee velletjes bakpapier en sla hem wat platter met behulp van een deegroller.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *