Spaghettipompoen met spinazie

Spaghettipompoen met spinazie

Voor wie deze topper nog niet kent: de spaghettipompoen. Een pompoensoort die ideaal is om te vullen. Het vruchtvlees van deze pompoen kun je met een vork uit elkaar halen zodat je ‘spaghetti sliertjes’ krijgt. Een heerlijk koolhydraatarm alternatief.

Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten

Koolhydraten per portie:             13,2 gram
Kcal per portie:                               290 kcal
Eiwitten per portie:                      
28,7 gram
Vezels per portie:                           
7,4 gram
Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
1 spaghettipompoen
De spaghettipompoen is in de herfst -en wintermaanden te koop bij Jumbo en Albert Heijn.  
250 gram tartaar
300 gram verse, gewassen spinazie
2 el tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
Italiaanse kruiden
peper en zout
eventueel wat verse basilicum

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de spaghettipompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden met een lepel.  Laat de pompoen 40 minuten garen in de oven. Maak intussen de saus.
Verhit in een pan de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig is. Bak de tartaar rul en voeg de spinazie toe om te laten slinken. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en laat dit even pruttelen. (Indien nodig wat water toevoegen)

Wanneer de pompoen gaar is kun je met twee vorken het vruchtvlees wat loshalen zodat er “spaghetti slierten” ontstaan. Vul de pompoen met de saus en zet nog 5 minuutjes in de oven.

Eet smakelijk!

Tip: Vanaf fase 2A kun je mozzarella light toevoegen bij de laatste stap.
Wil je dit gerecht maken maar dan vegetarisch? Laat de tartaar dan weg en voeg 75 gram mozzarella light toe.

spaghettipompoen
spaghettipompoen

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor spaghettipompoen met spinazie vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *