vakantietips afvallen

6 slanke vakantietips

Naast de feestdagen is ook de vakantieperiode een gevreesde tijd als je op je gewicht wilt letten. Je ritme is weg en er zijn enorm veel verleidingen. Wil jij wel genieten van je vakantie, maar niet met extra kilo’s terugkomen? Deze 6 tips gaan je hier zeker bij helpen.

1. Tussendoortjes voor tijdens de reis

Of je nu naar de andere kant van Nederland gaat of naar Zuid-Frankrijk. Tijdens de reis wordt er vaak veel lekkers meegenomen om de reis wat aangenamer te maken. Een lekker zakje snoep, wat hartige chipjes, rijk belegde broodjes, een energiedrankje om wakker te blijven. Dit levert echter behoorlijk wat calorieën en dan ben je nog niet eens op je bestemming gearriveerd.

Wil je iets meenemen voor de trek onderweg, denk dan eens aan snoeptomaatjes, ongezouten nootjes en voorverpakte kaassnacks, zoals La Vache qui rit light of Babybel light. Zin in iets zoets? Dan zijn de repen van PowerSlim een uitkomst. Bij heel warm weer kun je ook kiezen voor een PowerSlim koek of cakeje, omdat deze niet smelten. Zorg ook dat je een pakje kauwgom in je handbagage hebt. Dit helpt tegen lekkere trek en als je met het vliegtuig gaat biedt het ook verlichting aan je oren bij het opstijgen en dalen.

In plaats van een energiedrankje kun je ook zwarte koffiedrinken om wakker te blijven. Kies je toch liever voor een energiedrankje? Neem dan de light of zero versie.

2. Blijf in beweging

Je hoeft niet direct 10 km hard te lopen, maar een gezellige (strand)wandeling of fietstocht kan ook. En zwemmen telt natuurlijk ook gewoon mee. Als ik in een hotel of resort verblijf, probeer ik iedere dag een sportlesje mee te pakken. Deze lessen duren vaak niet langer dan een half uur en zo verbrand je op een gezellige manier toch wat extra calorieën. Ook op de camping worden vaak allerlei sportieve activiteiten georganiseerd. Wie weet ontmoet je ook nog eens leuke mensen waar je de vakantie nog gezelliger mee kan maken! 

Daarnaast is het op deze manier ook gemakkelijker na je vakantie je beweegpatroon weer op te pakken.

3. Let op met samengestelde gerechten

Geniet van streekgerechten op je vakantie, maar let erop dat je geen samengestelde gerechten neemt, zoals bijvoorbeeld lasagne. Het is veel beter om een vlees-, kip- of visgerecht te nemen waar alles apart op je bord ligt. Dan kun je kiezen hoeveel pasta of aardappelen je neemt.
Vraag jij je af welke streekgerechten koolhydraatarm zijn en welke juist niet? Download dan hier een overzichtje met verschillende streekgerechten gecategoriseerd per land.

4. Wees matig met alcohol

afvallen vakantie tipsHet allerbeste is natuurlijk om helemaal geen alcohol te drinken. Wil je toch alcohol drinken? Kies dan het liefst voor droge witte wijn of prosecco, of een mix van witte wodka of Bacardi met cola light. Andere alcoholische dranken bevatten naast alcohol ook suiker en dat maakt dat je drankje nog meer calorieën bevat. Eventueel kun je droge witte wijn ook mixen met spa rood.

Let op! Als je op dieet bent (geweest), stijgt de alcohol een stuk sneller naar je hoofd. Neem daarom na ieder drankje een glas water of spa rood en wees matig met alcohol.

Meer informatie over alcohol en afvallen/op gewicht blijven vind je in mijn blog ‘Welke alcoholische dranken kun je het beste drinken tijdens het afvallen’.

5. Desserts en tussendoortjes

Spreek met jezelf af hoe vaak je iets lekkers gaat nemen. Als je deze beslissing pas moet maken op het moment dat je voor het dessert buffet staat of de heerlijke geur van warme wafels ruikt, is de kans groot dat je zwicht voor de verleiding.

6. Geef lekkernijen een cijfer

Vaak eten we of drinken we iets, omdat het kan of omdat het voor je neus staat. Hierdoor eten we ook regelmatig iets dat we eigenlijk niet superlekker vinden. En dat is zonde. Vraag jezelf daarom iedere keer als je iets eet af; is dit een 8 of meer waard? Is dat niet het geval, dan eet ik het niet.

Soms is de eerste hap wel een 8 waard, maar de derde hap niet meer. Merk je dat dit het geval is? Eet dan niet verder, maar bespaar deze calorieën voor iets wat wel lekker is en waar je dus extra van kan genieten.

Ik wens je een hele fijne vakantie toe! 🙂

PS Laat je in een reactie weten wat jouw vakantieplannen zijn en hoe jij het dit jaar aanpakt? Ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!