Recept voor luchtige wolkenbroodjes

Wij zijn in de wolken met dit suikervrije recept voor wolkenbroodjes. Misschien is dit wel het meest luchtige eiergerecht dat je ooit geproefd hebt. Het is makkelijk te maken, koolhydraatarm en geschikt vanaf fase 2 van ons programma.

Dit recept komt uit het het kookboek ‘Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten’ van PS. food & lifestyle. Ben je opzoek naar meer koolhydraatarme recepten? Dan is dit kookboek een echte aanrader.

Aantal porties: 8 broodjes
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd:
15 minuten

Koolhydraten per portie van één broodje: 1 g
Kcal per portie: 23 kcal
Eiwitten per portie:
2 g

Geschikt vanaf fase: 1

Benodigdheden:
– 3 eieren, gesplitst
– 75 g cottage cheese
– 1 tl bakpoeder
– 1 snufje zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Splits de eieren: doe de eiwitten in een vetvrije kom en de eidooiers in en andere kom. Klop het eiwit goed stijf met een garde of staafmixer tot er pieken ontstaan.

2. Meng het eigeel met de cottage cheese, het bakpoeder en het zout tot een luchtig geheel. Spatel voorzichtig door het eiwit.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak acht hoopjes van het beslag. Doe de broodjes circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Even laten afkoelen en beleg daarna met je favoriete beleg. De wolkenbroodjes blijven ongeveer 2 à 3 dagen goed in de koelkast.

Beleg je wolkenbroodje(s) eventueel met wat PS. food & lifestyle jam of chocoladepasta.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!