Ovenomelet met bloemkool

Deze ovenomelet met bloemkool maak je makkelijk is een koolhydraatarm recept dat past in het PowerSlim programma vanaf fase 2A. Dit gerecht is vegetarisch maar door de eieren en kaas toch eiwitrijk. 

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. oventijd
Koolhydraten per portie: 7,5 gram
Kcal per portie: 409 kcal
Eiwit per portie: 24 gram
Vezels per portie: 3,7 gram 

Ingrediënten:
– 350 gram bloemkool
– 6 eieren
– 60 ml magere melk
– 150 gram belegen kaas 30+, geraspt
– 360 gram snack- of cherrytomaatjes, gehalveerd
– 6 el olijfolie
– Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de bloemkool in roosjes, snijd in kwarten en kook 3 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

2. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de bloemkool op middelhoog vuur in 5 min. lichtbruin.

3. Breek de eieren boven een ruime kom en klop de melk, de Italiaanse kruiden en de helft van de kaas erdoor. Schenk in de ovenschaal en doe de bloemkool erbij. Verdeel de tomaatjes en de rest van de kaas erover. Bak de omelet in c.a. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Tip: Serveer hierbij een frisse salade als bijgerecht.

Eet smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor Ovenomelet met bloemkool vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Dit recept is gebaseerd op een recept van AH

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!