Marloes (-19,5 kg): ‘’Ik dacht dat ik nooit meer een gebakje of frietje kon eten, maar nu ik op gewicht ben, blijkt dat prima te kunnen.’’*

Ik vind het erg leuk om mijn ervaringsverhaal te vertellen want ik ben zeer positief verrast door PowerSlim. Het leuke is dat ik gelijk al een goed gevoel had bij PowerSlim toen ik het op internet tegen kwam en zag wat je bijvoorbeeld op een dag mag eten.

Waarom ik wilde afvallen

De reden dat ik wilde afvallen is eigenlijk heel simpel. Ik zat niet goed in m’n vel en mijn spiegelbeeld stond me niet aan. Ik had weinig energie en besloot het roer om te gooien. Door mijn eetstoornisverleden wist ik dat ik goede begeleiding nodig had.

Waarom ik voor Super Shape gekozen heb

Ik kwam op internet een advertentie van PowerSlim tegen en de werkwijze vond ik direct fijn. Ik ben op zoek gegaan naar de dichtstbijzijnde PowerSlim coach en dat was Eveline van Super Shape. Eveline is naast diëtist ook psycholoog en ook dat sprak me heel erg aan.

Ik ben altijd positief geweest over het Super Shape afslankprogramma. Simpelweg omdat ik behoefte heb aan duidelijkheid en structuur en daarnaast spraken de (variëteit aan) PowerSlim producten me erg aan.

Ik vond het erg makkelijk dat alles verpakt is per eetmoment, zodat je zelf weinig meer hoeft te beslissen / af te wegen.

Mijn moeilijke momenten

Het enige moment dat ik enigszins lastig vond, was de start. Je koopt een grote ‘verrassingsdoos’ waar van alles van PowerSlim in zit en dan komt er best veel op je af. Maar gelukkig zat er een weekmenu bij en na een week had ik het programma helemaal onder de knie. Ook mocht ik Eveline altijd appen als ik twijfelde of ik het wel goed deed.

Het moeilijkste vond ik het avondeten en de portie grootte. In het begin heb ik dat heel strikt gedaan maar gaandeweg kwam ik erachter dat de portie grootte een richtlijn is en qua avondeten heeft mijn man op een gegeven moment een grotere portie vlees / vis en groenten aangehouden en dit werkte prima voor mij.

Ik heb nooit het idee gehad ‘op dieet te zijn’ en had ook geen honger. Daarnaast vond ik de producten lekker en heb ik vrij snel geleerd om anders te eten.

Ook lastig vond ik de 2 liter water die je per dag moet drinken, omdat ik ervoor nooit water dronk. Maar ik heb dat meteen vanaf dag 1 wel gedaan en op een gegeven moment krijg je daar ook een ritme in.

Daarnaast zijn we op vakantie geweest en heb ik gewoon mijn PowerSlim producten meegenomen. We hebben ook een paar keer zelf gekookt, omdat dat vaak wat lekkerder was dan uit eten gaan. Nou ja mijn man heeft gekookt. Hahaha… Dan maakte hij vaak maaltijdsalade met gerookte zalm en als ontbijt PowerSlim brood met gebakken eieren en uiteraard ging de PowerSlim chocoladepasta gewoon mee. ?

Ik heb zelfs voor mijn man zijn verjaardag de allerlekkerste gebakjes uitgekozen terwijl ik er zelf geen een op heb.

Zo zag mijn eetpatroon eruit tijdens het afvallen

Omdat ik erg van de structuur ben, had ik al snel mijn favoriete producten gevonden en een ritme wat voor mij werkte.

  • ’s Morgens at ik vaak  magere kwark met 1 zakje PowerSlim muesli pure chocolade kokos
  • Als lunch 2 sneetjes PowerSlim witbrood; 1 boterham met een gekookt ei (in het weekend vaak een gebakken ei) en 1 boterham met PowerSlim chocoladepasta.
  • Tussendoor 1 PowerSlim reep crispy karamel
  • Als avondeten vaak een maaltijdsalade met bijvoorbeeld gerookte zalm of gebakken kippendijen met sla, gebakken ui en paprika en de PowerSlim honing-mosterddressing. Soms ook met een gekookt ei erdoor heen.
  • Mijn favoriete avondsnack was vaak de PowerSlim melkchocolade chunk of een zakje PowerSlim chips BBQ.

En daarbij dronk ik zwarte koffie, water en cola light.

PowerSlim Melk chocolade chunk
PowerSlim Melk chocolade chunk

Dit heeft het afvallen mij opgeleverd

Het afvallen heeft me veel opgeleverd, zoals:
– Veel meer energie (eigenlijk al vanaf de eerste week dat ik met Super Shape begon)

– Een positief zelfbeeld. Ik zit veel beter in m’n vel

– Veel complimentjes van anderen

– Een nieuwe garderobe. ?

Zo blijf ik op gewicht

Nu ik inmiddels op gewicht ben, vind ik de uitdaging veel groter dan toen ik in fase 1 (de strikte fase) zat.

Ik dacht in het begin serieus dat ik nooit meer friet of een gebakje zou mogen eten, maar nu kom ik er gaandeweg achter dat als je in de regel gezond leeft er soms best ruimte is voor chips, ijs, frietjes, gebak of toetjes.

Dat valt me alleszins mee. Doordat je met PowerSlim weinig spiermassa kwijt raakt maar voornamelijk vet kom je echt niet zomaar weer aan als je het eten van koolhydraten in de stabilisatiefase langzaam weer opbouwt.

Een echte eyeopener was voor mij dat je geen honger hoeft te hebben tijdens het afvallen en juist regelmatig moet eten en dat je anders leert eten.

Dus geen 4-5 boterhammen per keer maar 2 koolhydraatarme boterhammen waarvan 1 met een gekookt ei en 1 met zoet beleg i.p.v. 4-5 boterhammen met zoet beleg.

Ook tijdens het avondeten laten we vooral doordeweeks de koolhydraten (aardappelen, rijst en pasta) achterwege.

Voorheen dronk ik alleen cappuccino en tijdens het afvallen heb ik me aangeleerd om mijn koffie zwart te drinken en sindsdien heb ik geen cappuccino meer gedronken. Ik kan nu echt genieten van een kopje koffie mits het goede koffie is zoals Nespresso. ?

Ook houd ik het drinken van 1,5 – 2 liter water per dag er in.

Mijn grootste eyeopeners

De grootste eyeopener tijdens het afslankproject was nog wel dat je niet hoeft te sporten om makkelijk af te vallen. Voorheen sportte ik vrij fanatiek en viel ik geen gram af, maar dat kwam omdat ik na het sporten honger kreeg en meer ging eten. Ik vond dat ik dat dan verdiend had.

Tijdens mijn PowerSlim traject ging ik wel regelmatig wandelen en ik ben erachter gekomen dat dit genoeg is en je echt geen fanatieke sporter hoeft te worden om af te vallen.

Daarnaast wil ik nog even benadrukken dat het coaching traject door Eveline me ook enorm geholpen heeft!

Ik heb thuis geen weegschaal dus het weegmoment is altijd spannend maar Eveline wist me altijd op m’n gemak te stellen. Bij vragen kon ik altijd bij haar terecht en ik kijk ook steeds uit naar het wekelijkse gesprek met Eveline. (Inmiddels 1 keer in de 2 weken i.p.v. iedere week).

Ook het bespreken van waar ik uiteten ging en het vooraf samen kijken op internet naar de menukaart was erg prettig. Zo kon ik samen met Eveline vooraf al bepalen wat ik zou kunnen bestellen.

Mijn favoriete recepten

Ik heb tijdens het programma erg lekker gegeten. Dit zijn een aantal van mijn favoriete recepten:

Mijn man maakt regelmatig nasi van bloemkoolrijst, boerensoepgroenten, kippendijen, kastanjechampignons. Dat bakt hij allemaal in een wok met wat Euroma Oosterse kipkruiden. (Tip; eerst de kastanjechampignons apart bakken en het vocht uit laten lekken). Daarbij bakt hij dan ook nog een eitje om het af te maken. Dit smaakt mede door die kipkruiden echt naar nasi. Super lekker!

Ook de PowerSlim pannenkoek heeft mijn man regelmatig voor me klaar gemaakt.

Hij bakte daar als beleg dan ui bij en schouderham.

En uiteraard de befaamde maaltijdsalades in allerlei soorten en maten. In zomer was gerookte zalm voor ons favoriet (ook op vakantie gemakkelijk te maken) en tegenwoordig eten we heel vaak ‘warme’ maaltijdsalade waarbij alleen de sla koud is en de rest gebakken. Dit eten we heel vaak met kippendijen, ui, paprika en soms een gekookt ei met wat volvette mayonaise.

Mijn advies aan iedereen die wil afvallen

De beste tip die ik kan geven, als je wilt afvallen, is om zo snel mogelijk een nieuwe start te maken en met Super Shape te starten. Als je eenmaal de eerste week door bent, heb je het moeilijkste deel (naar mijn idee) gehad en weet je wat je ongeveer kan eten. En vrij snel weet je ook wel wat jouw favoriete producten zijn.

Marloes, 43 jaar uit Rosmalen

Ook samen aan de slag?

Samen met jou bekijken we graag of het PowerSlim programma ook iets voor jou is.
Neem dus vooral contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Voor en na foto Marloes

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, resultaten kunnen variëren en zijn niet gegarandeerd, meer informatie vind je in de disclaimer.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!