Maat houden met het eten van paaseitjes? Zo doe je dat!

Waarom is het toch zo moeilijk om maat te houden als het gaat om paaseitjes? De vrolijk gekleurde eitjes zijn onweerstaanbaar. Voor je het weet heb je er niet 1 op maar zijn alle eitjes als sneeuw voor de zon verdwenen. De beste oplossing is natuurlijk om de paaseitjes zo veel mogelijk te vermijden door ze niet in huis te halen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Daarom geef ik je in deze blog een aantal tips, zodat je beter maat kunt houden.

Maar eerst nog even dit. Een paaseitje bevat c.a. 40 kcal. en net zo veel suiker als een suikerklontje. Dat lijkt op het eerste oog niet veel en daarom zijn we geneigd om er gemakkelijk een paar tussendoor te eten. Even ter vergelijking 2 paaseitjes bevatten net zo veel calorieën als 1 appel of 1 volkoren cracker met 30+ kaas. En dit moet je doen om 2 paaseitjes te verbranden:  

Wandelen: 20 min.
Fietsen: 16 min.
Hardlopen: 10 min.

Af en toe een paaseitje eten is echt geen ramp. Maar merk je dat je geen maat kunt houden? Dan wordt het tijd voor actie. Hieronder volgen 5 tips om je hierbij te helpen.

1. Koop kleine zakjes

Uit onderzoek blijkt dat we uit grote verpakkingen onbewust meer eten dan uit kleine verpakkingen. Een ander voordeel van kleine zakjes paaseitjes is dat ze sneller leeg zijn en dat je gewoon weg niet door kunt eten ? Laat die kilo zak dus vooral in het schap liggen en kies voor een bescheiden zakje.

2. Koop eitjes in 1 kleur

Dit lijkt misschien een rare tip, maar doordat veel paaseitjes verpakt zijn in verschillende kleuren zijn we geneigd om van al deze kleuren minimaal één eitje te nemen. Want we willen alle kleuren geproefd hebben. Hierdoor eet je onbewust meer.

3. Zet geen schaaltjes op tafel of op je werkplek

Niets is er verleidelijker dan een schaaltje paaseitjes dat naar je staat te lonken. Je wilskracht wordt hiermee enorm op de proef gesteld. Bewaar paaseitjes daarom liever in de kast in een afgesloten, ondoorzichtig bakje. Indien je een paar eitjes wilt eten haal je deze uit het bakje en zet de rest weg.

4. Kies voor puur

Van voedingsmiddelen die een meer uitgesproken smaak hebben zijn we onbewust geneigd minder te eten. Zo ook van paaseitjes van pure chocolade. Ook bevat pure chocolade minder suiker dan melkchocolade. Dit is echter geen reden om helemaal los te gaan op pure chocolade eitjes.

5. Gooi de wikkeltjes niet meteen weg 

Door de wikkeltjes van de paaseitjes meteen weg te gooien, heb je niet door hoeveel je er al gegeten hebt. En dat zijn er helaas vaak meer dan je dacht. Juist door ze voor je op tafel te laten liggen zie je hoeveel je er al op hebt en ben je eerder geneigd te stoppen met eten.

6. Eet met aandacht

Doordat paaseitjes hapklaar verpakt zijn ben je snel geneigd om ze tijdens andere activiteiten te eten. Op deze manier merk je amper dat je iets eet en ben je geneigd om meer te eten. Door met aandacht te eten, geniet je veel meer van je favoriete paaseitjes en is het gemakkelijker maat te houden.

Meer tips over grip krijgen op je snoepgedrag vind je in mijn blog: 12 tips om te stoppen met snoepen en snaaien.

Heb jij al paaseitjes in huis gehaald? Hoe weersta jij deze enorme verleiding? Indien je aanvullende tips hebt horen we het graag van je. Laat hiervoor een berichtje achter in het reactieveldje onder aan deze pagina.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!