Wil jij dit jaar geen extra kilo’s cadeau krijgen van de Sint?

Koolhydraatarme Sinterklaas tips

De Sint en zijn Pieten zijn weer in het land en zij brengen naast cadeaus ook heel veel verleidingen met zich mee. Vooral wanneer je op je lijn wilt letten. Wist je dat het ons gemiddeld 5 maanden kost om de december kilo’s er weer af te krijgen? Het is dus beter om de extra december kilo’s te voorkomen, dan dat je achteraf moet zwoegen om die kilo’s weer kwijt te raken.

Daarom hebben we een aantal tips voor je, zodat je wel gezellig mee kunt doen met het Sinterklaasfeest, maar geen extra kilo’s cadeau krijgt van de Sint. 😉

1. Haal al dat lekkers pas in huis op 5 december

Voorkom de grootste verleiding door al dat lekkers nog niet in huis te halen. Zodra je het in huis hebt, creëer je voor jezelf extra verleidingen. Ik hoor je denken: ‘Maar voor de kinderen moet ik toch wel voldoende snoepgoed in huis hebben? Vraag je af of dit echt nodig is. Wil jij je kinderen aanleren dat ze kunnen snoepen wanneer ze daar zin in hebben?

2. Koop kleine porties

Koolhydraatarme Sinterklaas tipsKom je niet onder al dat lekkers uit? Zorg dan dat je kleine porties koopt. Het is helemaal niet nodig om een kilo pepernoten in huis te halen. Een zakje van 200 gram smaakt net zo lekker. Dat geldt ook voor een kleine chocoladeletter in plaats van een grote.
Ook helpt het om het snoepgoed niet in het zicht te zetten, als er niet van gegeten wordt. Sierschaaltjes of open snoeppotten vragen er om, om leeg gegeten te worden. Zet deze dus liever in de kast.

3. Eet alleen dat wat je écht lekker vindt

Vaak eten we, omdat er wat voedsel in ons zicht staat. En dat betekent dat we regelmatig iets eten wat we niet echt superlekker vinden. Dat is zonde. Als je iets eet wat niet gezond voor je is, moet het naar mijn idee ook echt lekker zijn. Anders is het echt zonde van al die calorieën die je naar binnen hebt zitten werken. Bedenk daarom vooraf wat jouw favoriete Sinterklaas lekkernij is en gun jezelf hiervan een kleine hoeveelheid. En laat de rest voor wat het is.

4. Plan uitzonderingen in

De verstandigste keuze is natuurlijk om helemaal geen Sinterklaas lekkernijen te nemen, maar dat kan soms best moeilijk zijn. Wil je toch iets nemen van al dat lekkers? Maak dan voor jezelf de afweging: Welk snoepgoed neem ik? Wanneer neem ik dit? En hoeveel neem ik hiervan? En houd je hier ook aan.
Het is gemakkelijker om de draad weer op te pakken wanneer je uitzonderingen inplant, dan wanneer je dit niet doet en toch wat neemt. De gedachten ‘Nu is het toch al verpest’ of ‘Het lukt me toch niet’ zorgen er dan vaak voor dat je de draad weer moeilijker oppakt.

5. Zorg dat je niet met honger voor grote verleidingen komt te staan

Zorg dat je vooraf goed gegeten hebt wanneer je weet dat er heel wat lekkers voor je neus komt te staan. Zo kun je de verleidingen beter weerstaan.

6. Maak zelf een koolhydraatarme variant van het Sinterklaas snoepgoed

Wat dacht je van deze koolhydraatarme kruidnoten?
(Geschikt vanaf fase 1, als uitzondering)

Koolhydraatarme kruidnoten

Of dit koolhydraatarme Sinterklaas taartje?

Recept voor koolhydraatarm Sinterklaas taartje

Meer koolhydraatarme Sinterklaas recepten vind je hier

7. Gebruik speculaaskruiden

Hou je van speculaas en kruidnoten? Gebruik dan speculaaskruiden/koekkruiden in je kwark, thee, koffie of eiwit shake. Op deze manier heb je wel de smaak maar niet de ongezonde koolhydraten.

Verstegen.eu koekkruiden
Verstegen mix voor koek & speculaas

P.S. Heb jij aanvullende tips op deze blog met koolhydraatarme Sinterklaas tips? Dan horen we graag van je! Deel je tips met ons door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onderaan deze pagina.

P.P.S. Wil jij jezelf dit jaar geen extra kilo’s cadeau doen?
Download dan gratis onze 10 heerlijke koolhydraatarme Sinterklaas recepten helemaal gratis!
Als bonus ontvang je regelmatig tips en koolhydraatarme recepten in je mail.

* Verplichte velden


Koolhydraatarme Sinterklaas recepten

Eén antwoord op “Wil jij dit jaar geen extra kilo’s cadeau krijgen van de Sint?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!