Recept voor koolhydraatarme pizza

Koolhydraatarme pizza

Waan je in Italië met dit heerlijke recept voor koolhydraatarme pizza. Dit recept is naast koolhydraatarm ook vegetarisch.

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 20 min. (5 min. bereidingstijd en 15 min. oventijd)

Koolhydraten per portie: 7,5 gram
Kcal per portie: 244
Eiwitten per portie:
21,6 gram
Vet per portie:
1 gram

Geschikt vanaf fase: 1

Benodigdheden:
1 zakje PowerSlim Pizza + saus

1 el Boursin cuisine light
1 trostomaatje, in flinterdunne plakken
1 teen knoflook, uitgeperst
1 el olijfolie
Gedroogde tijm, oregano en rozemarijn
Verse peterselie

Oven

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng het zakje pizzadeeg met 40 ml water en schud krachtig totdat het mengsel goed is opgelost. Let op, het beslag blijft vloeibaar. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel het pizzabeslag hierover in de vorm van een rondje met een doorsneden van c.a. 10-15 cm. Je kunt dit het makkelijkste doen door het beslag gewoon op een hoopje te gieten en het dan met de bolle kant van een lepel voorzichtig uit te strijken. Leg de plakjes tomaat ook op het bakpapier.

Plaats de bakplaat 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Meng ondertussen het zakje pizzasaus met 30 ml water, 1 el olijfolie, knoflook en gedroogde kruiden.

Haal de bakplaat uit de oven en de bodem 1 minuut afkoelen. Bedek de bodem met de saus en verdeel de Boursin cuisine light, plakjes tomaat en peterselie erover. Bak de pizza in c.a. 5 min verder af in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

Tip: Vanaf fase 3 kun je de Boursin cuisine vervangen door een klein beetje mozzarella.

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept voor koolhydraatarme pizza vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

2 antwoorden op “Koolhydraatarme pizza”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!