Koolhydraatarme oliebollen

Ik ben dol op oliebollen, maar ik ben niet zo dol op de suikers die erin zitten en de uren die je in de keuken moet staan om ze te bakken. Daarom heb ik dit recept voor koolhydraatarme oliebollen gemaakt. Dat wordt genieten met oud en nieuw!

Aantal porties: 6
Bereidingstijd: 20 min
Geschikt vanaf:
fase 1 **

Koolhydraten per portie: 3,2 gram indien je sojameel gebruikt en 2,2 gram indien je PowerSlim vanille dessert gebruikt.

Benodigdheden:
2 zakjes PowerSlim vanille dessert ( of 60 gram sojameel)
10 gram kokosmeel
25 gram amandelmeel
10 gram stevia kristal suiker of Canderel Sugarly
2 eieren
70 ml ongezoete amandelmelk
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
1/2 tl vanille-extract (alleen te gebruiken indien je kiest voor sojameel i.p.v. PowerSlim vanille dessert)
Zonnebloemolie, om de oliebollen in te bakken
Poederzoetstof, voor de garnering
Flinke snuf kaneel, voor de garnering
Snufje zout

2 eetlepels of een ijsbolletjestang
Grote pan of frituurpan
Schuimspaan
Bord
Keukenpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een pan of frituurpan tot 180 graden.*

Meng alle ingrediënten, behalve de olie, kaneel en poederzoetstof tot een egaal beslag. Het beslag mag niet te stevig zijn. Is dit wel het geval, voeg dan wat extra amandelmelk toe.

Doop de eetlepels of de ijsbolletjestang even in de hete olie. Hiermee voorkom je dat het beslag aan de lepels blijft plakken. Maak mooie bolletjes en laat het bolletjes beslag rustig in de pan met olie glijden. Maak kleine bolletjes, zodat je zeker weet dat ook de binnenkant gaar wordt. Bak niet meer dan 4 oliebollen tegelijk om te voorkomen dat de pan overloopt.

Draai de oliebollen om met een schuimspaan als de onderkant van de oliebollen goudbruin is. Wanneer ze aan alle kanten goudbruin zijn, haal je oliebollen uit de pan een laat je ze even uitlekken op een bord met 2 velletjes keukenpapier.

Serveer de oliebollen met een flinke snuf kaneel of poederzoetstof.

Fijne jaarwisseling!

Variatietip: Voeg 2 theelepels geraspte sinaasappelschil toe aan het beslag.

* Heb je geen keukenthermometer om de temperatuur te meten? Dan kun je ook een stukje brood voorzichtig in de hete olie laten zakken. Als het direct bruisend boven komt drijven dan is de olie op de juiste temperatuur. Zakt het naar de bodem? Dan is de olie nog niet op de juiste temperatuur. Wordt het direct bruin? Dan is de olie te heet.

**Dit recept hebben wij speciaal samengesteld voor oud en nieuw, en is dan ook een recept voor speciale gelegenheden en feestdagen. Kies maximaal 4 x per jaar een recept uit deze categorie als je in fase 1 of 2 van het Super Shape afslankprogramma zit.

PS We zijn heel benieuwd wat je van dit recept voor koolhydraatarme oliebollen vindt. Laat je het ons weten door een berichte achter te laten in het reactieveldje onderaan deze pagina?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!