koolhydraatarme broccoli rijst

Koolhydraatarme nasi van broccoli rijst

Wist je dat je van broccoli een heerlijke koolhydraatarme rijstvervanger kan maken? Broccoli rijst is lekker en ook nog eens supergezond!

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 20 min.

Koolhydraten per portie: 3,6 gram
Kcal per portie:
398
Vet per portie:
19,6 gram
Eiwitten per portie:
45,5 gram
Vezels per portie:
8,4 gram

Geschikt vanaf fase: 1

Benodigdheden: broccoli rijst
100 g champignons, in plakjes

200 g broccoli, zeer fijngesneden
0.5 lente ui, in dunne ringen
0.5 Spaanse rode peper, in kleine ringetjes
150 gram kipfilet
1 el (kokos)olie
0.5 el zelfgemaakte nasikruiden

Zelfgemaakte nasikruiden:
0,5 tl cayennepeper
2 tl gemberpoeder
2 tl korianderpoeder (katoembar)
2 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl kurkuma (geelwortel)
2 tl knoflookpoeder
2 tl laos (galanga)

Tip: Bewaar de kruiden in een goed afgesloten potje voor een volgende keer.

Bereidingswijze:
Snijd de broccoli zeer fijn (of koop voorgesneden broccoli rijst, verkrijgbaar bij AH). Bak de kip in de olie goudbruin. Voeg vervolgens de champignons, peper en ui toe. Roerbak de broccoli rijst 3 min. in een aparte pan met een beetje olie. Voeg de broccoli rijst en het kipmengsel samen in een pan en doe de nasikruiden erbij. Roerbak het geheel nog eens 2 min.

Eet smakelijk!

Tip: Vervang de helft van de kip door een ei. Bak het ei en serveer dit over de nasi van broccoli rijst.

Tip 2: In fase 2 kun je de broccoli ook vervangen door bloemkool rijst.

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor nasi van broccoli rijst vindt.
Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Meer gratis koolhydraatarme recepten ontvangen?

28 antwoorden op “Koolhydraatarme nasi van broccoli rijst”

  1. Dankje voor dit heerlijke recept!
    Ik wil nog wel graag weten wat die broccoli rijst zonder alle andere ingrediënten aan koolhydraten per 100 gram is…Alvast hartelijk bedankt
    Groetjes Elly

    1. Hoi Ellen,

      Om in ketose te komen (volledige vetverbranding) moet je minder dan 40 gram koolhydraten per dag eten.
      Daarom houden we in fase 1 voor de totale hoeveelheid groente per dag 8 gram koolhydraten aan.
      4 gram koolhydraten voor de groente bij de lunch en 4 gram voor de groente bij het diner.

      Omdat bloemkool meer koolhydraten bevat dan broccoli adviseren we om bij het diner niet meer dan 100 gram bloemkool te nemen.
      Dit is te weinig om hier nasi mee te kunnen maken. Daarom is mijn advies om dit recept met bloemkool vanaf fase 2 te gebruiken.

      Groetjes,
      Eveline

  2. Dank voor jouw antwoord terug!

    Vorige week voor het eerst gemaakt en wauw.. het was echt zalig!!! Een nieuw favoriet voor mij! Ik kan het iedereen aanraden..

    Dank je wel voor dit recept..

    1. Hoi Renee,

      Leuk dat je dit recept gaat uitproberen!
      Invriezen maakt het gerecht denk ik wat natter na het ontdooien.
      Het is lekkerder om de broccoli rijst na het fijnsnijden in te vriezen en de rest van de ingrediënten er na het ontdooien bij te doen.

      Warme groet,
      Eveline

      1. Hoi Eveline,

        Het was echt lekker. Heb er alleen wat meer groentes bij gedaan. Ga het in ieder geval vaker maken! Bedankt voor het recept.

    1. Hoi Ria,

      Jazeker, je kunt de rauwe broccoli rijst c.a. 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

      Eet smakelijk!

      Groetjes,
      Eveline

  3. Ik heb het vandaag klaar gemaakt, Koolhydraatarme Nasi .
    En ik moet zeggen het was echt lekker ,zelfs mijn zoon zei dat het lekker was.
    Het enigste wat er aan ontbreekt was een beetje zout,was nogal flauw maar voor de rest heerlijk,en pittig.

  4. Ik vind de broccoli rijst lekkerder dan de bloemkoolrijst, bedankt voor de benodigdheden voor zelf kruidenmix te maken.

    1. Hoi Annemarie,

      Bedankt voor je berichtje!
      Wees vrij om te variëren met de hoeveelheid kruiden of er wat extra kruiden of specerijen aan toe te voegen.
      Zelf houd ik van pittig en voeg ik bijvoorbeeld regelmatig nog wat chili vlokken toe.

      Groetjes,
      Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!