Koolhydraatarme huzarensalade met bloemkool

Dit recept voor koolhydraatarme huzarensalade is heerlijk voor warme dagen. Je kunt het als hoofdgericht gebruiken of een kleinere portie als bijgerecht bij de barbecue.

Doordat de aardappelen vervangen zijn door bloemkool bespaar je heel veel koolhydraten en de smaak is ook nog eens fantastisch! Maak gerust een paar porties meer als je gaat barbecueën, want ook de anderen zullen het heerlijk vinden.

Aantal porties: 4
Bereidingstijd: 25 min. + 1 uur afkoelen

Koolhydraten per portie: 8 gram
Kcal per portie: 340
Eiwitten per portie:
22,4 gram
Vet per portie:
23,3 gram
Vezels per portie:
3,9 gram

Geschikt vanaf fase 1 van het PowerSlim afslankprogramma.

Benodigdheden:
1 bloemkool

1 blokje tuinkruidenbouillon
400 gram gekookte hamblokjes
4 eetlepels volvette mayonaise
2 eetlepels kappertjes
15 kleine zure augurkjes
Zout
Peper

Voor de garnering:
2 eieren, in plakjes
2 tomaten, in partjes
Komkommer, olijven (optioneel)

Bereidingswijze:

Maak de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes. Kook de bloemkool samen met het blokje bouillon in 10 – 15 min. gaar. Giet de bloemkool af en laat deze in een vergiet c.a. 15 min. afkoelen.

Kook de eieren c.a. 7-10 min. totdat ze hard zijn.

Snijd in de tussentijd de hamblokjes en de augurkjes in zo klein mogelijke stukjes.

Doe de bloemkool in een theedoek en wring deze uit. Dit zorgt ervoor dat de salade niet te nat wordt.

Doe de bloemkool, mayonaise, hamblokjes, kappertjes en de augurkjes bij elkaar in een grote kom en mix alles goed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.

Laat het geheel in c.a. een uur afkoelen in de koelkast.

Snijd de eieren in plakjes en de tomaten in partjes.

Garneer de koolhydraatarme huzarensalade met plakjes ei, partjes tomaat en eventueel plakjes komkommer of olijven.

De salade is het lekkerste op de dag van bereiding.

Tip: Dit recept is ook lekker met tonijn in plaats van hamblokjes.

Eet smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept voor koolhydraatarme huzarensalade vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Meer gratis koolhydraatarme recepten ontvangen?

22 antwoorden op “Koolhydraatarme huzarensalade met bloemkool”

    1. Hoi Mirjam,
      Dat is fijn om te horen!
      Heb jij ook hamblokjes gebruikt of soepvlees? De hamblokjes maken de structuur wat grover.
      Ook hangt het af van de gaarheid van de bloemkool. Hoe gaarder de bloemkool hoe gladder te structuur.
      Ik heb bij het gerecht op de foto de bloemkool niet helemaal doorgekookt, waardoor de bloemkoolroosjes het idee geven van aardappelblokjes.
      Warme groet,
      Eveline

    1. Hoi Natascha,

      Je kunt deze salade c.a. 1-2 dagen in de koelkast bewaren.
      Het is dus zeker mogelijk om hem de volgende dag mee naar het werk te nemen.

      Eet smakelijk!

      Groetjes,
      Eveline

  1. Dag Klazien,

    Ik heb dit gemaakt met een blikje rode zalm. Heerlijk! Verder heb ik het een keer ingevroren en dat gaat ook prima.

    1. Hoi Ineke,
      Bedankt voor je berichtje en de tip om het met zalm te maken.
      Goed om te weten dat dit recept ook geschikt is om in te vriezen.
      Groetjes,
      Eveline

  2. Mijn vriend is allergisch voor varkensvlees. Als ik rundvlees wil gebruiken, wat kan ik dan het beste gebruiken en hoe klaarmaken?

    1. Hoi Marjolein,

      Ik denk dat een gebakken mager runderlapje in kleine dobbelsteentjes gesneden het beste alternatief is als je voorkeur naar rundvlees gaat.
      Magere corned beef zou eventueel ook kunnen, maar dit is wel wat vetter.

      Als het niet per se rundvlees hoeft te zijn zou je ook gerookte kipreepjes of tonijn kunnen gebruiken.

      Kun je hier iets mee?

      Warme groet,
      Eveline

  3. Wat een super recept! Ik heb de hamblokjes vervangen door gekookte kip, en een appeltje toegevoegd.
    Een aanrader!

    1. Hoi Sanne,

      Fijn om te horen dat het recept ook lekker is met kip!
      De appel maakt het recept een stuk frisser, maar daardoor wel rijker aan koolhydraten.

      Groetjes,
      Eveline

  4. Ik had recept vorige week met cornedbeef gemaakt en wat verse bieslook uit de tuin, voor bij de bbq, en tegen niemand iets gezegd. En de schaal was zomaar leeg en men vond het heerlijk. En wilde graag recept en bijzonder verbaasd dat het met bloemkool was bereid.

    1. Hoi Bianca,

      Ik denk dat als je kant en klare bloemkool rijst gebruikt het gerecht te papperig wordt.
      Bloemkool rijst is vooral geschikt om te wokken, minder geschikt om te koken.

      Groetjes,
      Eveline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!