Koolhydraatarme courgetti (courgette spaghetti)

Courgetti is de ideale koolhydraatarme vervanging voor noodles of spaghetti! Daarnaast krijg je op deze manier heel gemakkelijk voldoende groenten binnen.

In eerst instantie zag ik een beetje op tegen het maken van dit recept. Ik houd namelijk niet van uren in de keuken staan en het snijden van de courgetti leek me een hele klus. Dat bleek gelukkig heel erg mee te vallen! Binnen no time was de courgette gesneden. Nog een reden dus om dit recept uit te proberen.

Koolhydraatarm recept voor: 2 personen
Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten:

  • 240-300 gram tartaarjulienne snijder
  • 2 uien
  • ½ rood pepertje (Als je van pittig eten houdt neem dan 1 rood pepertje)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 courgette à 200 gram (vanaf fase 2 kun je een hele courgette à 400 gram gebruiken) 
  • 200 gram champignons
  • 2 tomaten
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder, chilipoeder en oregano
  • Olijfolie, vloeibare bak en braad of roomboter


Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Leg de tomaten in een ovenschaal en prik er een paar gaatjes in. Zet ze vervolgens 20 minuten in de oven op 180 graden.
  2. Snijd de champignons, uien, knoflook en het rode pepertje in kleine stukjes.
  3. courgetti naturelSnijd de courgette in slierten met de julienne snijder. De overgebleven stukjes courgette die je niet met de julienne snijder kunt snijden, snijd je in kleine blokjes voor in de saus.
  4. Fruit de knoflook en de uien, voeg vervolgens het pepertje toe.
  5. Bak de tartaar samen met de uien, knoflook, de blokjes courgette en het pepertje rul. Voeg daarna de champignons toe en bak deze even mee.
  6. Haal de tomaten uit de oven en doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg de tomatensaus vervolgens toe aan het vlees. Voeg naar smaak oregano, paprikapoeder en chilipoeder toe.
  7. Roerbak de courgetti slierten 3-4 minuten in een pan zonder vet, zodat ze wat zachter worden.
  8. Doe de helft van de courgetti slierten op een bord en serveer daarbovenop de helft van de saus.

Eet smakelijk!

P.S. Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het me weten via een berichtje in het reactieveldje onderaan de pagina.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *