Koolhydraatarme broodjes

Deze koolhydraatarme broodjes zijn super lekker en vullen ook nog eens heel goed. Een echte aanrader dus!

Aantal porties: 6
Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd en 30 min. oventijd

Koolhydraten per portie: 7 gram (netto koolhydraten: 2,5 gram)
Kcal per portie: 106
Eiwitten per portie:
8 gram
Vet per portie:
6.8 gram
Vezels per portie:
5.5 gram

Geschikt vanaf fase: 2A

Benodigdheden:koolhydraatarme broodjes
4 eieren

130 gram magere kwark
40 gram amandelmeel
30 gram psylliumvezels*
10 gram kokosmeel 
1 zakje bakpoeder
1 theelepel gejodeerd kalium zout (LoSalt)

Mixer
Oven
Bakpapier

Bereidingswijze:
Mix de eieren, kwark en het zout helemaal egaal en schuimig in ong. 2 min. met de mixer.

Meng in een andere kom het amandelmeel, psylliumvezels, kokosmeel met het bakpoeder goed door elkaar, zodat het bakpoeder zich gelijkmatig verspreid.

Mix het amandelmeel mengsel door het eiermengsel tot je een egaal en enigszins vloeibaar deeg hebt. Laat dit mengsel 10 min rusten. Na 10 minuten is het pas stevig genoeg om er plakkerige balletjes van te vormen.

Verwarm de oven op 180 graden voor (heteluchtoven).

Vorm met je natte handen 6 bolletjes en leg deze verspreid op het bakpapier op de bakplaat.

Bak het brood in de (goed voorverwarmde) oven in 30 minuten mooi bruin.

Laat de broodjes 10 minuten afkoelen. De broodjes zijn het lekkerst als ze warm zijn.

De broodjes zijn c.a. 2-3 dagen te bewaren. Invriezen kan ook.

Eet smakelijk!

Koolhydraatarme broodjes bakkenTip: Gebruik voor extra eiwitten magere kaas of magere vleeswaren als beleg.

*Gebruik per dag maximaal 15 gram psylliumvezels (3 broodjes).
En zorg dat je hierbij voldoende drinkt, anders werkt het stoppend.

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

8 antwoorden op “Koolhydraatarme broodjes”

  1. Hoi, ik heb deze broodjes gemaakt en het recept op zich werkt wel maar het beslag was na 15 min wachten nog zo dun dat ik het kon schenken dus ik heb alles in een grote vorm geschonken. Het was na een half uur nog vloeibaar van binnen, als ik er al balletjes van had kunnen vormen waren die net zo groot geweest en dus ook vloeibaar dus ik heb die grotere vorm nog 10 min. langer laten bakken.
    Het ziet en voelt best goed, smaakt ook niet slecht. Kan ik wel vaker maken, maar waarom is het zo vloeibaar?? Ik heb niets veranderd aan de ingrediënten.

    1. Hoi Miranda,

      Wat raar dat het bij jou een beslag blijft.
      Heb je wel ook de psylliumvezels toegevoegd? Deze zijn belangrijk om het geheel een vaste structuur te geven.
      Misschien zou je hiervan wat meer kunnen gebruiken.

      Groetjes,
      Eveline

  2. Ik heb ze nog eens gemaakt met inderdaad 30 g psyllium en ze zijn inderdaad stevig. Zoals bedoeld is.
    Ze zien er wel anders uit, temperatuur was te hoog maar de structuur is heel goed, lekker zacht en stevig. Wel heb ik omega zaden toegevoegd maar zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor dit recept.

    1. Hoi Miranda,
      Fijn om te horen dat ze deze keer wel gelukt zijn. De aanhouder wint!
      Je kunt inderdaad met dit recept eindeloos variëren bijv. met zaden en pitten.
      Eet smakelijk!
      Groetjes,
      Eveline

  3. Ik heb ze net weer gemaakt, 6 wat grotere dikkere plakken van gemaakt en ze zijn toch wel 2 tot 3 cm dik, genoeg om lekker als broodje te gebruiken. Het ruikt trouwens echt heel lekker in huis nu. Weer met zaden en pitten, blijft lekker. Ik verheug me nu al op morgen!

    1. Hoi Miranda,

      Leuk om te horen dat dit recept nog steeds voor herhaling vatbaar is 🙂
      Hoe groter en platter de broodjes hoe beter ze te beleggen zijn.
      Welke zaden en/of pitten vind jij het lekkerst in de broodjes?

      Groetjes,
      Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *