Koolhydraatarme roerbak kip met kerriegroenten

Dit is een van mijn favoriete koolhydraatarme recepten. Lekker en snel te bereiden.

Koolhydraatarm recept voor: 2 personen
Bereidingstijd: c.a. 15 min.

Ingrediënten:
– 300 gram kipfilet in stukjes
– peper en zoutKoolhydraatarm recept Rosmalen
– sap van een halve citroen
– 4 eetlepels olie
– teentje knoflook
– 1 theelepel gemberwortel
– 2 groene paprika’s
– 1 klein Spaans pepertje
– Halve bloemkool
– 1 theelepel kerriepoeder
– 2 eetlepels Kikkoman sojasaus

Benodigdheden:
– Wok
– Schuimspaan of zeef

Bereidingswijze:
Marineer de kipfilet stukjes 5 minuten in de peper, zout en citroensap.

Hak de knoflook en gember fijn.
Snijd de paprika’s in blokjes.
Snijd het pepertje zonder zaad in kleine reepjes.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Laat de wok goed heet worden en doe de olie erin.
Laar de kipfilet stukjes voorzichtig in de wok glijden en bak ze 2 á 3 minuten.
Schep de kipfilet stukjes met een schuimspaan of zeef uit de wok en laat ze uitlekken.
Bak de knoflook, gember en het pepertje zacht in de wok.
Voeg de paprika en bloemkool toe en roerbak ze c.a. 5 minuten.
Draai het vuur laag, voeg de kerriepoeder toe, laat dit even mee fruiten en voeg de sojasaus toe.
Breng op smaak met peper en zout, voeg de kip toe en verwarm nog even.

Eet smakelijk!

P.S. Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het me weten via een berichtje in het reactieveldje onderaan de pagina.

 

Dit recept is gebaseerd op een recept uit het boek ‘Andere gezonde voeding’ van Harriet Verkoelen en Joop Wijman.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

2 antwoorden op “Koolhydraatarme roerbak kip met kerriegroenten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *