Courgetti met gemarineerde biefreepjes

Met dit recept heb je in een handomdraai een super lekker koolhydraatarm gerecht op tafel staan.

Koolhydraatarm recept: voor 2 personen
Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten:
– 240-300 gram biefstuk in reepjes
– ½ courgette à 200 gram (vanaf fase 2 kun je een hele courgette à 400 gram gebruiken)
– 200 gram snijbonen in stukjes
– 2 handjes taugécourgetti naturel
– 2 teentjes knoflook geperst
– 4 eetlepels Kikkoman sojasaus
– 1 rood pepertje, zaadjes verwijderd en in ringetjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie

Benodigdheden:
Julienne snijder

Bereidingswijze:
Meng de olie met de sojasaus en knoflook en laat de biefreepjes minimaal 15 minuten hierin marineren.

Roerbak de biefreepjes met de snijbonen en het rode pepertje en voeg op het laatst de taugé toe.
Was de courgette en snijd deze met een julienne snijder in slierten tot courgetti. De stukjes courgette die je niet kunt snijden met de julienne snijder, kun je in blokjes snijden voor bij het vlees. Bak deze 3 à 4 minuten in een koekenpan zonder vet. Meng vervolgens de courgetti met de biefstukreepjes en de groenten.

Tip: Lekker met verse koriander.

Eet smakelijk!

P.S. Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het me weten via een berichtje in het reactieveldje onderaan de pagina.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

11 antwoorden op “Courgetti met gemarineerde biefreepjes”

    1. Hoi Eveline,

      Bedankt voor je reactie.
      Dit is ook een van mij favoriete recepten. 🙂

      Warme groet,
      Eveline

  1. Heerlijk! Wij zijn met vijf, ook de kinderen vonden het lekker. Ik heb wel varkensfiletlapjes gebruikt omdat biefstuk voor 5 personen wel duur is. Voor de kinderen had ik er wat rijst bij gedaan.

  2. HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *