Koolhydraatarm Kerstrecept: Hertenbiefstuk met sjalottenjus

Een heerlijk gerechtje dat niet misstaat op het kerstdiner. Dit recept voor hertenbiefstuk met sjalottenjus is een warm, winters gerecht dat perfect past binnen een koolhydraatarm eetpatroon.

Aantal porties: 4 porties 
Bereidingstijd: 45 minuten 

Koolhydraten per portie: 6,5 gram
Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
350 ml volle rode wijn
1 pot wildfond (380 ml)
2 el olijfolie
50 g boter
250 g sjalotten, gepeld en gehalveerd
3 cm verse gemberwortel
4 hertenbiefstukjes, op kamertemperatuur
2 el verse tijmblaadjes
1 tl gemalen kardemom
Peper

Oven
Ovenschaal
Sauskom
Zeef

Bereidingswijze:
Laat de wijn samen met de fond in een pan op hoog vuur tot een derde inkoken.

Verhit olie en 25 g boter in een andere pan. Schep de sjalotten erdoor en laat afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaarbakken, regelmatig omscheppen. Neem de pan van het vuur zet apart tot gebruik. Schil de gember en snijd deze in plakjes.

Verwarm de oven voor op 100 °C. Laat het sjalotmengsel opnieuw zacht verwarmen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de biefstuk in 3 min. bruin, halverwege keren. Leg de biefstuk in een ovenschaal en plaats nog 8-10 min. in de oven om rosé te laten worden.

Roer de gember, 1 el tijm en de kardemom door het bakvet en bak 1-2 minuten. Schenk het ingekookte wijnmengsel erbij laat de jus nog 3 min. op hoog vuur inkoken. Schenk de jus boven een sauskom door een zeef. Biefstuk, jus en sjalotten over vier borden verdelen en bestrooien met tijm en peper.

Eet smakelijk!

P.S. Zie jij de bui al hangen: kerstdiner hier, oliebol daar en hop, een maat erbij! Genieten kan ook zonder aan te komen. Daarom heb ik speciaal voor jou 10 koolhydraatarme recepten geselecteerd voor een heerlijk kerstdiner en heerlijke hapjes, zodat je zonder schuldgevoel gezellig mee kunt doen.
Wil jij wel het feest maar niet de kilo’s?
Download dan gratis mijn 10 koolhydraatarme Kerstrecepten

koolhydraatarme kerstrecepten

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *