Kabeljauw met champignons uit de slowcooker

Ook vis kun je gemakkelijk bereiden in de slowcooker, zoals deze kabeljauw met champignons. Een gerecht dat koolhydraatarm is en waar je geen omkijken naar hebt. 

Aantal porties: 4 porties
Geschikt vanaf: fase 1
Bereidingstijd: 30 min. + 3 uur

Koolhydraten per portie: 3,8 gram
Kcal per portie: 193 kcal 
Eiwitten per portie: 29 gram 
Vezels per portie: 2,7 gram

Benodigdheden:

125 ml kruidenbouillon
450 g kabeljauwfilet
75 g kruidenroomkaas light
500 g champignons in stukjes
1 ui in ringen
1 el paprikapoeder
1 teentje knoflook
Peper en zout
Verse kruiden zoals bieslook, dragon of peterselie

Slowcooker

Bereidingswijze:

Bestrooi de vis 30 minuten voor gebruik met zou en laat het intrekken. Dep de vis droog met keukenpapier. Doe alle ingrediënten behalve de kabeljauw en de kruidenroomkaas in de slowcooker en roer ze goed door elkaar. Leg daar de kabeljauw bovenop en doe de deksel op de slowcooker. Zet op de lage stand en laat 3 uur garen. Schep de vis en de groenten uit de pan met behulp van de schuimspaan en zorg dat het vocht achterblijft in de slowcooker. Kruid de vis eventueel nog na met wat extra zout en peper. Voeg vlak voor het opdienen de kruidenroomkaas toe en garneer met de verse kruiden.

Variatietip: vervang 100 g champignons door 100 g groene paprika.

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept voor kabeljauw met champignons vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

4 antwoorden op “Kabeljauw met champignons uit de slowcooker”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!