Ook vis kun je gemakkelijk bereiden in de slowcooker, zoals deze kabeljauw met champignons. Een gerecht dat koolhydraatarm is en waar je geen omkijken naar hebt.
Aantal porties: 4 porties
Geschikt vanaf: fase 1
Bereidingstijd: 30 min. + 3 uur
Koolhydraten per portie: 3,8 gram
Kcal per portie: 193 kcal
Eiwitten per portie: 29 gram
Vezels per portie: 2,7 gram
Benodigdheden:
125 ml kruidenbouillon
450 g kabeljauwfilet
75 g kruidenroomkaas light
500 g champignons in stukjes
1 ui in ringen
1 el paprikapoeder
1 teentje knoflook
Peper en zout
Verse kruiden zoals bieslook, dragon of peterselie
Slowcooker
Bereidingswijze:
Bestrooi de vis 30 minuten voor gebruik met zou en laat het intrekken. Dep de vis droog met keukenpapier. Doe alle ingrediënten behalve de kabeljauw en de kruidenroomkaas in de slowcooker en roer ze goed door elkaar. Leg daar de kabeljauw bovenop en doe de deksel op de slowcooker. Zet op de lage stand en laat 3 uur garen. Schep de vis en de groenten uit de pan met behulp van de schuimspaan en zorg dat het vocht achterblijft in de slowcooker. Kruid de vis eventueel nog na met wat extra zout en peper. Voeg vlak voor het opdienen de kruidenroomkaas toe en garneer met de verse kruiden.
Variatietip: vervang 100 g champignons door 100 g groene paprika.
P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept voor kabeljauw met champignons vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!
12 antwoorden op “Kabeljauw met champignons uit de slowcooker”
toppy,super gerecht
Fijn om te horen Johan! 🙂
Moet de roomkaas op het laast door het achtergebleven vocht!!!!
Hoi Christa,
De roomkaas smeer je op de warme vis, zodat deze er overheen smelt.
Eet smakelijk!
Groetjes,
Eveline
Klinkt heerlijk. Ik ga het vandaag proberen in mn nieuwe slowcoocker. Heeft u tips voor groente die je erbij kunt eten?
Hoi Eva,
Kabeljauw is heerlijk met aubergine, broccoli, courgette, knolselderij (fase 2) of prei.
Heel veel plezier met je slowcooker.
Groetjes,
Eveline
Hallo,
kan je deze groente bij de vis meteen doen?
groet,
yvonne
Hoi Yvonne,
De groente kan inderdaad tegelijk in de slowcooker met de vis.
Eet smakelijk.
Groetjes,
Eveline
Hallo,
Het recept is lekker alleen zou ik de tijd op 2.30 uur zetten in plaats van 3.00 uur.
De kabeljauw was droog, wat lekker is een beetje ketjap erbij wanneer het wordt opgediend met de rijst
Bedankt voor de tip Mariette!
Groetjes,
Eveline
Vandaag gemaakt. wat een verrassende smaaksensatie. De roomkaas met kabeljauw. Héérlijk.
Hoi Sietse,
Wat fijn om te horen dat je zo genoten hebt van dit gerecht. 🙂
Groetjes,
Eveline