Indisch stoofvlees

Langzaam gegaard vlees op Indische wijze. Een makkelijk koolhydraatarm recept. Lekker met (snij)boontjes en een beetje bloemkoolrijst. Makkelijk te maken, maar het heeft wel een tijdje nodig om te garen.

Aantal porties: 4 porties
Bereidingstijd: 20 min + 3 uur sudderen


Koolhydraten per portie: 8,1 gram 
Kcal per portie: 355 kcal 
Eiwitten per portie: 24,3 gram 
Vezels per portie: 3,2 gram 


Geschikt vanaf fase: 1A 

Benodigdheden:
400 g sukadelappen, in blokjes
4 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
3 tl sambal oelek
3 tl laos
3 tl djahé
1 el PowerSlim pindakaas (of de 100% variant)
1 el Splenda zoetstof 
1 el Kikkoman sojasaus
1 dl kokosmelk, light

Bereidingswijze:
Braad het vlees in de olie tot dit mooi bruin is. Voeg dan de ui en knoflook toe. Doe de sambal, laos, djahé , pindakaas en suiker erbij. Voeg heet water toe totdat het vlees bijna onder staat. Laat dit vervolgens 3 uur op laag vuur staan.
Wanneer het vlees zacht is kun je de sojasaus en kokosmelk toevoegen.
Serveer het vlees met snijboontjes en eventueel wat bloemkoolrijst. 

Eet smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor Indisch stoofvlees vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

2 antwoorden op “Indisch stoofvlees”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!