Hummus van bloemkool

Hummus, humus, hoemoes, houmous, onder al deze namen is het bekend.
Deze heerlijke spread van kikkererwten is mateloos populair en inmiddels in alle smaken te verkrijgen. En nu kun je dus ook een koolhydraatarme variant van hummus maken! In plaats van de kikkererwten wordt er gebruik gemaakt van geroosterde bloemkool.

Portie: 6 porties (1 portie = 3 tl)
Bereidingstijd:
5 minuten + 15 minuten oventijd

Koolhydraten per portie:  2,0 gram
Kcal per portie:
47,5 kcal

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
250 gram bloemkool, in roosjes
1 – 2 teentjes knoflook
1 -1,5 el olijfolie
2 el citroensap
2 el sesampasta (tahini) of amandelpasta
0,25 tl komijnpoeder (djinten), cayennepeper of paprikapoeder
peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de bloemkool en de teentjes knoflook over een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Rooster voor ongeveer 15 minuten in de oven.
Pureer de bloemkool en knoflook samen met de sesampasta, citroensap en olijfolie in de blender of met een staafmixer.
Breng op smaak met kruiden naar wens (komijn, cayenne of paprika) en wat peper en zout.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *