Hoe herken je de beste afslankcoach?

5 criteria waaraan een goede afslankcoach moet voldoen

Je wilt afvallen en zoekt daarom een goede coach. Want afvallen met een coach levert veel betere resultaten dan wanneer je alleen probeert af te vallen. Maar als je op internet kijkt word je overladen met coaches die zeggen dat zij de expert zijn op het gebied van afvallen. Welke coach moet je kiezen om het beste resultaat te behalen? In dit artikel geef ik je 5 punten waar je op kunt letten bij het kiezen van je coach.

1. Een gewichtsconsulent, voedingsdeskundige of toch een diëtist?

Er is momenteel een wildgroei aan beroepen op het gebied van voeding en afvallen. Denk aan voedingscoach, gewichtsconsulent, voedingsdeskundige en dieetcoach. Helaas zijn dit geen beschermde titels en kan daarom iedereen, met of zonder een opleiding, zich zo noemen. Alleen diëtist is een beschermde titel. Dat betekent dat je deze alleen mag dragen als je de hbo opleiding Voeding en Diëtetiek hebt afgerond én een paramedische stage hebt gelopen. Om geregistreerd te blijven als diëtist moet je iedere 5 jaar kunnen aantonen dat je beschikt over actuele ervaring en kennis. Dit wordt geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici, dat door iedereen ingezien kan worden.

Super_Shape (2) met websiteIn tegenstelling tot alle andere afslankcoaches mag een diëtist als enige ook mensen begeleiden die ‘ziek’ zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een hoge bloeddruk, diabetes of nierproblemen. Helaas zijn er nog steeds mensen die zich diëtist noemen, maar dit helemaal niet zijn. Wil je zeker zijn dat je door een diëtist met actuele kennis en ervaring begeleid wordt? Check dan voor de zekerheid het kwaliteitsregister voor paramedici.

2. Ervaren of onervaren?

Zou jij aan je hart geopereerd willen worden door een chirurg zonder ervaring met hartoperaties? Als je gezondheid belangrijk voor je is waarschijnlijk niet. Daarom is het belangrijk om bij het uitzoeken van een afslankcoach goed te letten op de ervaring die men heeft met het begeleiden van mensen bij het afvallen. Iemand die alleen maar mensen begeleidt bij het afvallen, kan je beter begeleiden dan iemand die dit er een beetje bij doet.

3. Een nieuwe afvalmethode of toch afvallen met de schijf van vijf?

Een wildgroei aan beroepen op het gebied van afvallen, levert ook een wildgroei aan afslankmethodes. Ik kan mij voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Belangrijk is dat de afvalmethode die jij kiest bij je past. Vaak hoor ik: ‘Ik ben al eens bij een diëtist geweest, daarvan moest ik nog meer brood gaan eten. Met als resultaat dat ik niet afviel.’ In mijn praktijk merk ik dat mijn cliënten kiezen voor mijn methodeAfvallen_Rosmalenomdat deze gezond en gemakkelijk vol te houden is en snel resultaat geeft. En tevens het jo jo effect voorkomt, dus zorgt dat jij op je nieuwe gewicht blijft! Veel diëtisten propageren afvallen op de traditionele wijze. Je hebt misschien weleens gehoord van de schijf van vijf en dergelijke. Begrijp me goed, hier is niets mis mee. Alleen leven we in een moderne tijd waarin veel verandert. Dus ook de afslankmethodes die een diëtist gebruikt en de effectiviteit ervan.

4. Voeding én gedragsverandering

Afvallen heeft natuurlijk te maken met wat en hoeveel je eet. Maar ook met je gedrag en de psychologie rondom eten. Helaas is afvallen niet alleen maar minder eten. Want hoe ga je om met moeilijke momenten, zoals emotie eten, feestjes, etentjes en vrienden of familieleden die maar blijven aandringen om een gebakje te nemen of dat “gezellige” wijntje? Als je merkt dat je moeite hebt met dit soort situaties is het belangrijk om een coach te zoeken die gespecialiseerd is in de psychologie rondom afvallen.

5. Is er een klik?

Tenslotte is het belangrijk dat er een klik is met je coach. Dat jij je op je gemak voelt bij je coach en deze persoon vertrouwt. Met een klik bedoel ik niet alleen dat je gezellig met je coach kunt kletsen, maar dat je het gevoel hebt dat dit de persoon is die je kan helpen bij het behalen van je doelen. Bekijk daarom altijd uitgebreid de website van de desbetreffende coach. Lees wat iemand te vertellen heeft en kijk vooral ook wat anderen over deze coach te zeggen hebben. Plan eventueel een vrijblijvend intake gesprek om te ervaren of je gevoel klopt.
Voldoet je coach aan alle bovengenoemde punten? Dan kun je er vanuit gaan dat dit een coach is die jou veilig en gezond kan helpen bij het behalen én behouden van je streefgewicht.

Succes!

Download gratis checklist: 7 vragen die je moet stellen aan je nieuwe afslankcoach

Stel de 7 vragen uit deze checklist en je weet meteen of dit de juiste afslankcoach is die jou gaat helpen om af te vallen én op gewicht te blijven.

Je ontvangt de checklist direct in je mail.

7 vragen die je moet stellen aan jouw nieuwe afslankcoach
Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!