Hierdoor krijg je ongemerkt een negatief gevoel over jezelf – En dit is het tegengif

Deze week las ik dat Adele aan The Mirror had verteld dat ze 6 dagen per week, 3 keer per dag, aan het sporten was. Eerst dacht ik dat ik iets had gemist en dat ze misschien een carrière switch naar topsport had gemaakt. Maar het bleek natuurlijk te gaan om de transformatie die haar lichaam de afgelopen jaren heeft ondergaan.

Onbewust gaan we onszelf vergelijken
Ik geloof niet dat ze echt 3 keer per dag in de sportschool te vinden is. Ze heeft immers een succesvolle carrière en ook nog eens een kind. Zelfs met een personal trainer lijkt me dit schema onhoudbaar en niet gezond. En ondanks dat we weten dat dergelijke uitspraken door de media flink worden opgeblazen, kunnen we onbewust toch geneigd zijn onszelf met haar te vergelijken.

Ook jij bent hier niet immuun voor
Het is gemakkelijk om te denken: “Ik krijg het zelfs niet eens voor elkaar om 3 keer per week naar de sportschool te gaan, laat staan 3 keer per dag.’’ Als zij het wel kan, ben ik een mislukkeling.” Hoewel we denken dat we hier immuun voor zijn, beïnvloedt het ons onbewust wel degelijk. Voordat je het weet, heb je een vaag onbestemd gevoel van teleurstelling over jezelf.

Het tegengif
Als tegengif raad ik mijn cliënten daarom aan om dagelijks 3 dingen op te schrijven waar ze dankbaar, blij of tevreden over zijn. Dit hoeven zeker geen grote prestaties te zijn; juist de kleine dingen, zoals het wel nemen van een pauze tijdens een drukke dag, maken het verschil. Op deze manier train je jezelf om je te concentreren op de kleine positieve aspecten, en onderzoek heeft aangetoond dat dit je gelukkiger maakt.

Het mooie is dat je voor deze training niet eens naar de sportschool hoeft. 😉

PS Wil jij ook een fijner gevoel over jezelf en je lichaam? Vergeet je dan niet aan te melden voor mijn programma ‘Grip op emotie-eten’. We maken in dit programma korte metten met jouw emotionele eetbuien. En als jij je vóór dinsdag 6 februari aanmeldt, krijg je ook nog eens een supertoffe extra bonus. Hier vertel ik je er alles over.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *