Help; Hoe eet ik minder suikers?

3 simpele tips om etiketten te scannen op ongezonde suikers

Wanneer je minder ongezonde suikers wilt eten, bijvoorbeeld omdat je dit jaar wel in je bikini wilt passen, wordt vaak geadviseerd om etiketten te lezen. Zie je hier echter tegenop omdat je door de bomen het bos niet meer ziet en zakt de moed al in je schoenen bij het zien van al die ingrediënten die je niets zeggen? Geen nood, met deze drie simpele tips lukt het je wel!

1. Let op de volgorde van de ingrediënten
De ingrediënten op een etiket worden in aflopende volgorde vermeld. Dat betekent dat het ingrediënt dat als eerste vermeld staat het meeste voorkomt in het product.

2. Minder vet = meer suiker
Wees alert op etiketten met omschrijvingen zoals “bewuste keuze”, “past in een gezonde voeding”, “van nature vetarm” of “nu met minder vet”. Hoe meer  er van dit soort claims op de verpakking staan hoe groter de kans is dat je misleid wordt. Vaak wordt het vet in deze producten vervangen door koolhydraten (suikers) en ben je dus helemaal niet gezonder uit door deze producten te kopen.

3. vijftig benamingen voor suiker
Gewoon in de ingrediëntenlijst zoeken naar het woord ‘suiker’ is niet voldoende om erachter te komen of een product suiker bevat. De consumentenbond vond maar liefst 50 verschillende benamingen voor suiker. Een aantal voorbeelden zijn: saccharose, glucose, fructose, galactose, lactose, maltose en honing. Meer informatie over de 50 verschillende benamingen van suiker vind je op de website van de Consumentenbond.

In onderstaande video geef ik je nog een super handige bonus tip, die het lezen van etiketten een stuk gemakkelijker maakt. Deze tip wil je niet missen!

Warme groet,

Eveline

P.S. Denk je dat dit artikel ook interessant kan zijn voor jouw vrienden? Deel dit artikel dan door op de Tweet, Like, Google+ knoppen te klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!