Gevulde courgette met zalm

Een simpel  koolhydraatarm recept dat helemaal past bij de zomerse temperaturen.

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 5 minuten + 20 minuten oventijd

Koolhydraten per portie: 6,8 gram
Kcal per portie: 338 kcal
Eiwitten per portie: 25,1 gram
Vezels per portie: 2,3 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
1 courgette, gehalveerd
1/2 rode ui, zeer fijn gesnipperd
200 gram gerookte zalm, in stukjes
2 el roomkaas, light (eventueel met kruiden)
1-2 tl citroensap
2 el olijfolie
verse dille
gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.  
Hol de courgettehelften voorzichtig uit met een lepel. Snij het vruchtvlees klein en doe in een schaal. Voeg hieraan de gesnipperde ui, gerookte zalm, roomkaas, citroensap en dille toe. Roer goed door en breng op smaak met peper.
Vul de courgettehelften met het mengsel en besprenkel met de olijfolie.

Plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de courgette wat zachter is geworden.

Eet smakelijk! 

Tip: vanaf fase 2A lekker met een beetje geraspte 30+ kaas.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *