Fusilli met pompoensaus

Snelle koolhydraatarme pasta met pompoensaus in plaats van tomatensaus.

Aantal porties:  1 portie
Bereidingstijd:  30 minuten

Koolhydraten per portie: 9,7 gram
Kcal per portie: 294 kcal
Eiwitten per portie:
23 gram     
Vezels per portie:  
5,2 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
1 zakje PowerSlim fusilli
½ ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
200 gram pompoen, geschild en in blokjes
1-2 el ricotta
1 el roomboter
salie, in reepjes
handje rucola
peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de pompoen in een laagje water in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Verwarm de roomboter in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en salie op een laag vuur.

Kook intussen de fusilli, in een ruime hoeveelheid kokend water, gaar in 10 minuten.

Wanneer de pompoen gaar is pureer deze dan samen met de ui, knoflook en salie met een staafmixer tot een gladde saus. Roer hier de ricotta door en breng op smaak met peper en zout. (Je kunt een beetje water toevoegen als het wat dik is.)

Giet de pasta af en meng door de pompoensaus. Serveer met de rucola.

Tip: je kunt een deel van de pompoen heel laten zodat je stukjes pompoen in je pasta hebt.
Tip:
vanaf fase 2A erg lekker met wat Parmezaanse kaas! (Laat dan het zout achterwege.)

Eet smakelijk!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now ButtonBel ons nu!