Flammkuchen met zalm en groene asperges

Asperges zijn weer helemaal in het seizoen. Maar naast de witte variant is ook de groene asperge heerlijk! Dit lekker zonnige gerecht doet het perfect in de lente-en zomermaanden.

Aantal porties:                                       4 porties
Bereidingstijd:                                        35 minuten

Koolhydraten per portie:                5, 6 gram
Kcal per portie:                                       376 kcal       
Eiwitten per portie:                             
28,7 gram        
Vezels per portie:                           
      16,1 gram

Geschikt vanaf fase:                          1A

Benodigdheden:
4 PowerSlim wraps
4 el kruiden roomkaas, light
200 gram gerookte zalm
100 gram groene aspergetips
2 komkommers, in linten
3 el olijfolie
4 el azijn
2 tl vloeibare zoetstof
Verse dille
Peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 175 °C. Maak de komkommersalade door de komkommer met de azijn te mengen in en grote kom. Voeg zoetstof en peper toe en laat minstens een half uur marineren in de koelkast. Besmeer iedere wrap aan beide kanten met een halve eetlepel olijfolie per wrap. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de wraps 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Wrijf ondertussen de groene asperges in met een eetlepel olijfolie. Laat een grillpan of barbecue goed heet worden en gril de asperges circa 8 minuten tot ze goed gaar zijn, maar nog wel een bite hebben. Keer regelmatig om. Besmeer de wraps met de roomkaas en beleg met de asperges en de gerookte zalm. Zet ze nog circa 4-5 minuten in de oven, totdat de zalm lichtroze begint te verkleuren. Breng op smaak met peper en garneer met de verse dille. Serveer met de zoetzure komkommersalade.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!