Esther (-20 kg): Ik begon met een wens om 10 kg af te vallen, inmiddels zijn er 20 kg af*

Zolang ik me kan herinneren, ben ik altijd al te zwaar geweest. Op allerlei manieren heb ik geprobeerd om af te vallen, maar op eigen houtje lukte het me nooit blijvend. De kilo’s kwamen altijd weer terug.

Voor de buitenwereld leek het waarschijnlijk alsof ik mijn gewicht en mijn lichaam accepteerde zoals het was. Maar het tegendeel was waar: ik was in mijn hoofd altijd bezig met wat ik van mezelf wel of niet mocht eten. Winkelen deed ik het liefst alleen, want met anderen erbij was het altijd te confronterend.

Alleen lukte het me niet

Ik wilde ontzettend graag van mijn overgewicht af, maar dat lukte me niet alleen.

Begin dit jaar ging in mijn hoofd de knop om: ik was er klaar mee om altijd maar met afvallen bezig te zijn. Ik wilde het nog een keer proberen. Dat was het moment dat ik een afspraak maakte bij Super Shape.

Ik besloot het nog een keer echt goed te willen doen eind december/begin januari: hét moment waarop reclames voor afslankmethoden honderd keer op tv voorbijkomen. Zo wist ik precies wat het aanbod was en heb ik me overal goed op ingelezen. Bij het PowerSlim programma had ik een goed gevoel: 6 vaste eetmomenten per dag met voldoende groenten. Ik was op zoek naar iets wat ik een lange tijd zou kunnen volhouden en waar na het afvalproces een goede basis door zou hebben. Dit paste daar in mijn ogen goed bij. Ik had wel wat twijfels bij het weglaten van fruit, maar in het eerste gesprek bij Super Shape legde diëtist Michelle direct goed uit wat de reden daarvoor was en dat dit ook maar tijdelijk was.

Uiteindelijk ben ik niet 10 kg, maar 20 kg afgevallen

Ik begon met de wens om 10 kg af te vallen. Voor mij een ver van m’n bed show, want waarom zou dat mij ooit lukken? Elke week bij Michelle op de weegschaal was een spannend moment: wat was er die week af? Was er überhaupt iets af? In het begin vond ik het moeilijk te geloven dat ik, met al die eetmomenten, elke week keurig afviel. Ik had geen honger, vond het heerlijk om zo’n vaste structuur te hebben en toch viel ik af. Al heel snel had ik ook een fijn ritme gevonden, ik plande mijn week vooruit en een dag van te voren bereidde ik alles voor in bakjes voor als ik bijvoorbeeld naar mijn werk moest.

Toen kwam het coronavirus in ons leven en zag alles er ineens heel anders uit. Maar ook thuis hielpen de producten van PowerSlim mij om ritme in mijn dag te houden. Deze methode heeft mij echt een houvast geboden en de vaste eetmomenten per dag hielpen mij heel erg. Uiteindelijk ben ik niet 10, maar 20 kilo afgevallen.

De grootste uitdaging was het terugkrijgen van mijn zelfvertrouwen

Lichamelijk heeft het afvallen mij heel veel gebracht: ik ben fitter en zit lekkerder in mijn vel. Zo’n uiterlijke verandering is meer dan alleen lichamelijk. Mentaal is het echt nog wel wennen. Als ik mijn spiegelbeeld zie, word ik herinnerd aan dat ik er echt anders uit zie. Dat moet in mijn hoofd nog landen, het matcht nog niet. Het wordt wel wat beter, maar dat heeft denk ik nog wel wat tijd nodig voordat ik ook helemaal mentaal heb geaccepteerd dat dit mijn nieuwe lijf is.

Tijdens het afvallen was dit ook echt mijn grootste uitdaging. Dat zat voor mij niet in niet snoepen, maar in weer zelfvertrouwen opbouwen. Want dat was na al die jaren met overgewicht laag. Het komt nu langzaamaan weer terug, maar het is een lang proces.

Mijn succestip

Mijn tip voor anderen is plannen. Elke week zat ik, als super gestructureerd persoon, met een boodschappenlijstje bij het weegconsult. Ik had mijn week al vooruit gepland en opgeschreven wat ik wanneer wilde eten. Dat heeft mij ontzettend geholpen. Weet je wat handig is als je een hele dag onderweg bent? Zorg de avond ervoor dan dat je alles voorbereidt, zodat je ’s ochtends alleen je producten maar hoeft mee te nemen. Zo kom je heel eenvoudig je dag door. Zo voorkom je ook dat je tegen verleidingen aanloopt, omdat je bijvoorbeeld een tussendoortje of lunch niet bij hebt.

Zo zag mijn eetpatroon eruit tijdens het afvallen

In de eerste fase ontbeet ik altijd met magere kwark met chocolade/kokos muesli en tussen de middag at ik een broodproduct (2 sneetjes brood, 2 crackers, croissant, meergranen bolletje of toast) met mager broodbeleg. Het avondeten varieerde ik heel erg met recepten uit het PowerSlim kookboek, van de Super Shape website of een zelf gecombineerde maaltijd. De tussendoortjes wisselde ik af. Ik had altijd wafels, crunchy repen, chunky chocolade reep, chips (een keer in het weekend) en toffee chocoladekoekjes in huis.

PowerSlim repen

Na een tijd liep ik vast op het avondeten, dat zag er vaak wekelijks hetzelfde uit. Na een gesprek met Michelle is dat veranderd. Zij gaf me namelijk de goede tip om in het weekend echt ‘weekendeten’ te eten. Ook met de PowerSlim producten kan dat namelijk! Bijvoorbeeld een gezond broodje hamburger, mediterraan broodje met kip, shaormakruiden en knoflooksaus van kwark en knoflookkruiden, nachos uit de oven… Dat zorgde voor meer afwisseling en gaf het gevoel dat je even aan het ‘snacken’ was, terwijl je volledig verantwoord aan het eten was.

Esther uit Empel, -20 kg

Ook samen aan de slag?

Samen met jou bekijken we graag of het PowerSlim programma ook iets voor jou is.
Neem dus vooral contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

* Dit resultaat is persoonsgebonden en niet generaliseerbaar, resultaten kunnen variëren en zijn niet gegarandeerd, meer informatie vind je in de disclaimer.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now ButtonBel ons nu!