D’n Elfde van d’n elfde: wel de gezelligheid, niet de extra kilo’s

Ben jij op een koolhydraatarm dieet en wil je de elfde van de elfde en het Kwèkfestijn echt niet missen? Wij geven je een aantal tips om deze dagen met zo min mogelijk extra kilo’s door te komen.

Bodempje leggen

Eet vooraf een PS. food & lifestyle maaltijd of 2 gebakken eieren met voldoende groenten.  

Ben je al de deur uit? Kies shoarma zonder broodje, een gehaktbal, gehaktstaaf of frikadel. Laat friet en brood achterwege. Als je niet zonder saus kunt kies dan mayonaise of knoflooksaus, géén ketchup, curry of andere rode saus. Witte sauzen bevatten meer vet, maar vooral veel minder suiker.

Meer tips over koolhydraatarme keuzes bij de snackbar vind je in mijn blog ‘Wat zijn koolhydraatarme snacks bij de snackbar?‘.

Alcohol

Het allerbeste is natuurlijk helemaal geen alcohol te drinken. Wil je toch alcohol drinken? Kies het liefst voor droge witte wijn of prosecco, of een mix van witte wodka of Bacardi met cola light. Andere alcoholische dranken bevatten naast alcohol ook suiker, dat is funest voor je resultaat. Is bier voor jou onlosmakelijk verbonden met de elfde van de elfde? Vraag de barman om een spa-vla, dit is half bier, half spa rood. Dat scheelt de helft. Dit kan ook in plaats van bier met witte wijn.

Let op, tijdens een dieet voel je de alcohol een stuk sneller! Neem daarom na ieder drankje een glas water of spa rood.

Meer tips over alcohol en afvallen vind je in mijn blog ‘Welke alcoholische drankjes kun je het beste drinken tijdens het afvallen?‘.

Dansen

Dans en hop volop, zo verbrand je die extra alcohol en calorieën zo snel mogelijk weer.

Antikater ontbijtje

Heb je na een avondje stappen zin in een stevig ontbijt? 2 gebakken eieren is het ideale antikaterontbijt. Een beetje te heftig in de ochtend? Maak dan makkelijk en snel een lekkere, frisse aardbeien shake van het PS. dessert aardbei.

Ga jij de elfde van de elfde vieren en heb je aanvullende tips? Laat het ons weten door een berichtje te plaatsen in onderstaand reactieveldje.

We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!