De 7 lekkerste koolhydraatarme salades zonder sla

In de zomer heb je vaak minder zin in een warme maaltijd. Een salade is dan een goede uitkomst. Maar iedere dag die blaadjes sla en die eeuwige komkommer, dat is ook maar saai! Daarom hier de 7 lekkerste salades zónder sla. Zo kun jij lekker blijven variëren deze zomer.

1.    Witlofsalade

Wist je dat witlof niet meer voorkomt in de top 10 meest gekochte groenten onder consumenten jonger dan 40 jaar? Jammer! Want deze groente is erg lekker en je kunt witlof zowel rauw als gegaard eten. Deze salade van witlof leent zich goed voor zowel de lunch als diner op een zonnige dag. Snel klaar en makkelijk mee te nemen!

Bekijk het recept voor witlofsalade

2.    Courgettesalade met geitenkaas

Een salade van courgette die in de zomer te bereiden is op de BBQ. Natuurlijk kun je voor minder zonnige dagen gewoon de grillpan gebruiken. Deze lauwwarme salade zit vol van smaak en is zo klaar!

Bekijk het recept voor courgettesalade met geitenkaas


3.    Pastasalade met tonijn

Vooral bij de BBQ of als lunch doet deze pastasalade het goed. Gelukkig kun je met PS. food & lifestyle pasta gewoon van jouw favo pastasalade genieten. Deze variant met tonijn is bijvoorbeeld heerlijk.

Bekijk het recept voor pastasalade met tonijn

4.    Pastasalade kip pesto

Niet zo’n visliefhebber? Probeer dan deze kippesto variant van de pastasalade!

Bekijk het recept voor pastasalade kip pesto

5.    Bloemkool huzarensalade

Ieder jaar is het toch weer een topper, de huzarensalade van bloemkool. Zorg dat je wat extra’s maakt wanneer je deze salade serveert bij de BBQ want de rest gaat hem ook heerlijk vinden.

Bekijk het recept voor bloemkool huzarensalade

6.    Venkelsalade

Venkel is een wat minder bekende groente maar leent zich heel goed voor een salade. Venkel heeft een frisse anijssmaak en past goed in zomerse recepten. Deze salade is echt wel even wat anders dan een bordje sla met tomaat.

Bekijk het recept voor venkelsalade

7.    Caprese salade

De bekendste salade zonder sla is denk ik wel de caprese. Met de kleuren van de Italiaanse vlag en, ondanks zijn eenvoud, zo lekker!

Bekijk het recept voor salade caprese

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!