De 5 lekkerste koolhydraatarme BBQ recepten

Als de zon maar even schijnt steken we in Nederland massaal de BBQ aan. Om tijdens je koolhydraatarme dieet niet verleidt te worden door de stokbroodjes met kruidenboter en pastasalades, hebben we de 5 lekkerste koolhydraatarme BBQ recepten voor je op een rij gezet. Zo geniet jij koolhydraatarm mee van de BBQ!

1. Vlees |Recept: Rozemarijn spiesjes

Bij een BBQ draait het vaak om een stukje vlees. Nu is vlees toegestaan binnen een koolhydraatarm dieet maar speklapjes, worstjes en gemarineerde stukjes vlees zijn niet de beste keuze. Maar wat kun je dan wel nemen? Denk eens aan deze Rozemarijn spiesjes. Deze spiesjes zijn heel makkelijk te maken en voor iedereen lekker!

Als je vlees neemt bij de BBQ zorg dan dat je gaat voor mager vlees zoals kip, rundvlees, lam of mager varkensvlees, zoals varkenshaas of filetlapjes.

Het is aan te raden om marinades voor het vlees zelf te maken. Zo weet je precies wat er in de marinade zit en kun je onbezorgd meegenieten. Tips voor het maken van marinades vind je hier.

2. Vis| Recept: Zomerse Zalm

Tegenwoordig is er ook bijna altijd wel vis te zien bij de BBQ. Een spiesje met garnalen of een stukje vis zijn in de zomerdag lekker licht en natuurlijk koolhydraatarm!
Wil je een makkelijk maar toch smakelijk BBQ recept voor vis, maak dan eens deze zalmpakketjes.

3. Vega | Recept: Gevulde champignons

Vega is een opkomende trend in Nederland. En een saaie vegaburger op de BBQ gooien, dat kan natuurlijk beter. Met groenten kun je heerlijke vegetarische gerechten maken voor op de BBQ. Zoals deze gevulde champignons.

4. Bijgerecht | Recept: Koolhydraatarme huzarensalade

Bij een BBQ kunnen salades niet ontbreken. Juist de bijgerechten bevatten vaak veel koolhydraten. Om toch aan je portie groenten te komen en mee te kunnen doen is het fijn te weten dat er ook voor de salades voldoende opties zijn. Je kunt natuurlijk een groene salade maken met sla of een pastasalade met de PS. food & lifestyle  Penne of Fusilli. Maar wil je echt indruk maken?  Maak dan deze koolhydraatarme huzarensalade! Dit gerecht mag met recht een topper genoemd worden.
Zorg dat je voldoende maakt want voor je het weet heeft de rest alles al opgegeten.

5. Sauzen | Recept: Knoflooksaus

Binnen het  Super Shape afslankprogramma kun je prima een sausje eten. Volle mayonaise is toegestaan binnen de grenzen van 2 el per week. Kant en klare sausjes bevatten helaas vaak veel suiker en kun je daarom beter laten staan. Maar gelukkig kun je veel kanten op met het zelf maken van échte lekkere BBQ sauzen. Zoals deze eenvoudige zelfgemaakte knoflooksaus.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!