De 5 lekkerste koolhydraatarme gerechten met asperges

Het is weer voorjaar en dat betekent… tijd voor de witte asperge! De witte asperge, ook wel het witte goud genoemd, is een koolhydraatarme en veelzijdige groente. De smaak is zacht en laat zich daardoor goed combineren met vooral zoute en hartige smaken, zoals vlees en ei. Het broertje, de groene asperge, is steviger en wordt meer gebruikt in roerbakgerechten of salades, terwijl de witte asperge vaker wordt gekookt of gegrild.

In dit blog laten we je verschillende manieren zien waarop je de witte asperge kunt klaarmaken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Aspergesoep

Zeg je asperge, dan denk ik gelijk aan aspergesoep. Een heerlijke romige soep met een zachte smaak. Aangevuld met wat eiwitten zoals ei, ham en/of PS. food & lifestyle brood een echte voorjaarsmaaltijd. Deze soep is ook ideaal als lunch!

Aspergetagliatelle met verse zalm en ei
Vaak wordt de witte asperge gecombineerd met zoutige vleessoorten zoals ham of spek. Maar probeer ze ook eens met zalm! Gerookte zalm is hier erg lekker bij, maar deze aspergelinten gecombineerd met verse zalm en vooruit, óok een eitje, is toch ook om je vingers bij af te likken. Ga jij het proberen?
Aspergetagliatelle met verse zalm en ei

Omelet met witte asperge

Zin in groentevariatie bij je lunch omelet? Probeer dan deze PS.-omelet eens met witte asperges. Lekker koolhydraatarm maar wel vol eiwitten.
Omelet met witte asperge

Asperge met steak

Asperge laat zich goed combineren met vlees, ook met een lekker stukje biefstuk. Voor je gezin maak je er gewoon wat aardappeltjes bij, hierdoor kun je makkelijk mee-eten met de rest. Eenvoudig, maar smakelijk!
Asperge met steak

Toast met ham-kaasasperges (fase 2A)Asperges zijn ook geschikt als broodbeleg doordat ze vezelrijk zijn en gemakkelijk te combineren met andere smaken. Probeer ze eens met champignons en kaas op een PS. toast of boterham. Weer even wat anders, zeker met de zoete twist van de aardbeien! Geschikt vanaf fase 2A.
Toast met ham-kaasasperges (fase 2A)

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now ButtonBel ons nu!