Curry Madras met bloemkoolrijst

Een kruidige curry Madras met bloemkoolrijst in plaatst van witte rijst. Een koolhydraatarm alternatief voor een lekkere maaltijd! De curry maak je met de Curry Madras kruiden van Jonnie Boer en kokosmelk.

Aantal porties: 4
Bereidingstijd: 30 min

Voedingswaarde:
Koolhydraten per portie: 9.9 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden voor 4 personen:
200 g bloemkoolrijst
400 g kipfilet, in blokjes
200 gram champignons, in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2 el Curry Madras kruiden Jonnie boer
1 el tomatenpuree
400 ml kokosmelk light
1 el olijfolie
Eventueel 1 el crème fraîche light

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg dan de kip en de champignons toe met de Curry Madras kruiden en bak even aan. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de kokosmelk erbij, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Blancheer ondertussen de bloemkoolrijst.
Serveer de rijst met de curry en eventueel wat crème fraîche light.

Tip: Ook lekker met sperzieboontjes!

Eet smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor rode curry vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *