Aardappelgratin kennen we allemaal wel. Een heerlijk romig recept maar helaas alles behalve koolhydraatarm. Daarom deze Super Shape proof gratin gemaakt van courgette!
Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
Koolhydraten per portie: 7,7 gram
Kcal per portie: 310 kcal
Eiwitten per portie: 14,7 gram
Vezels per portie: 2,4 gram
Geschikt vanaf fase: 2B
Benodigdheden:
1 courgette, in dunne plakjes
1 gele courgette, in dunne plakjes
100 ml kookroom
100-120 gram geraspte 30+ kaas
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 el olijfolie
handje pijnboompitten
verse tijm
zout (gejodeerd)
peper
Bereidingswijze:
Leg de plakjes courgette op keukenpapier en bestrooi met zout, dit zorgt ervoor dat de courgette alvast wat vocht verliest zodat de gratin wat minder ‘nat’ wordt. Dep droog, draai de courgetteplakjes om en herhaal.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie totdat deze glazig is. Voeg dan de kookroom en tijm toe. Verwarm maar laat niet koken. Voeg de helft van de kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de courgetteplakjes dakpansgewijs in een ovenschaal en giet het roommengsel over de courgette. Bestrooi met de rest van de kaas en de pijnboompitjes.
Plaats 15-20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!